Sokolov: Horňák byl a bude, pivo na Den horníků je už hotové

04.09.2022 15:59 | Tisková zpráva

Ani na letošním Dni horníků a Hornické pouti nebude chybět tradiční pivo Horňák z pivovaru Permon, které při těchto oslavách čepují už od roku 2015.

Sokolov: Horňák byl a bude, pivo na Den horníků je už hotové
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Tradiční je také kontrolní ochutnávka zlatavého moku, kdy starostka Renata Oulehlová a místostarostové Ladislav Sedláček a Jan Picka zkontrolují, jestli se várka podařila. Zatím tomu tak bylo vždy a rovněž letos se dostalo Horňáku „požehnání“.

Třináctistupňové pivo Horňák má 5,2 procenta alkoholu. Je to nefiltrovaný, nepasterovaný ležák se světle nazlátlou barvu. Je o trošku více nachmelený a má hořčejší chuť. Horňák vzniká podle historické receptury, stejně jako řada dalších piv, které pivovar Permon v současnosti vaří.

Spodně kvašený Horňák bude hlavní značkou piva při letošním Dni horníků s Hornickou poutí, který se koná v sobotu 10. září. Podle představitelů města je letošní Horňák výborný a nezbývá, než se na něj těšit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…