Sokolov: Koupaliště zve do nových bazénů a vodních masáží

28.06.2015 14:27

Městské koupaliště bude po celkové obnově za 50 milionů korun otevřeno od 1.7. denně od 9 do 19 hodin. Základní celodenní vstupné je 60 korun pro dospělé a 30 korun pro děti do 15 let včetně. Od 17 hodin mají i dospělí poloviční slevu.

Sokolov: Koupaliště zve do nových bazénů a vodních masáží
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Novinkou jsou především nové hygieničtější a estetičtější bazény s nerezovými vanami. Velký bazén o ploše 1180 metrů s hloubkou od 1,2 až 1,6 m má plaveckou část s 5 dráhami dlouhými 25 m a relaxační s masážními lůžky, tryskami, tzv. hříbkem s padající vodou a dvouskluzavkou.

Malý bazén pro děti s hloubkou od 10 do 40 cm má také hříbek s padající vodou, tzv. ucpávačku - atrakci, kde děti mohou ucpávat trysky s prýštící vodou a posilovat tak trysk vody z trysek ostatních, a malou dětskou skluzavku. Kolem bazénů je 5 brodítek se sprchami a další 4 sprchy, v budově bývalé úpravny vody na straně u Lobezského potoka jsou nové toalety. Ostatní služby jsou na koupališti zachovány tak, jak byli lidé zvyklí.

Na obnovu přispěla 43 miliony korun Evropská unie

Během zkušebního provozu budou ještě vyměněny herní prvky a doroste tráva kolem bazénů. Na zarůstajících trávnících je nyní provizorně k dispozici pět desítek nových opalovacích lehátek. "Omlouváme se občanům za případné potíže a dodělávky během zkušebního provozu, ale nechtěli jsme kvůli tomu čekat s otevřením koupaliště až na příští rok," uvedl starosta Sokolova Jan Picka. Koupaliště je napouštěno opět z vodovodního řadu pitnou vodou upravovanou chlórem.

Na obnovu sokolovského městského koupaliště přispěla 43 miliony korun Evropská unie. Novým provozovatelem je Sokolovská bytová společnost. Důvodem změny provozovatele je, že podmínky přijaté dotace neumožňují po určitou dobu ziskové soukromé podnikání v dotovaných zařízeních. Pro návštěvníky se tím nic nezmění, město jen koupališti o něco navýší příspěvek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…