Sokolov: Město si hodlá i příští rok poradit bez úvěru

15.12.2020 12:46

Díky letošnímu hospodárnému fungování si chce město Sokolov i v roce 2021 poradit bez úvěru. To je možné díky rezervě 301,8 milionů korun z předchozích let. Sokolov tak bude příští rok hospodařit s příjmy kolem 560,6 milionu a výdaji včetně rezerv zhruba 862,4 milionu korun.

Sokolov: Město si hodlá i příští rok poradit bez úvěru
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Schodek pokryje právě přebytek hospodaření z předchozích let. Rozpočet na příští rok schválilo ve čtvrtek 10. prosince zastupitelstvo.

Necelých sto milionů korun je přitom účelově vázáno na případné výpadky daňových příjmů nebo na neplánované investice. Na plánované investice se počítá s přibližně 250 miliony korun.

K největší investiční akci Sokolova v roce 2021 patří dokončení stavby nového pobytového zařízení pro seniory Čtyřka (celkem kolem 160 milionů korun, z toho v roce 2021 asi 79 milionů korun). Stavební úpravy bytového domu v ulici Petra Chelčické přijdou na přibližně 24,4 milionu korun. Do oprav silnic a chodníků chce radnice investovat 48 milionů korun, do budování parkovacích ploch 25 milionů korun. Dalších 8,7 milionu korun chce Sokolov vynaložit na přípravu území pro výstavbu obytných domů v Roháčově ulici a v areálu Jižní lom, kde mají v budoucnu rovněž vzniknout parcely na výstavbu rodinných domů. Na opravy a investice do škol se počítá se 13 miliony korun.

Sokolov v letošním roce hospodaří s příjmy 668,5 milionu korun a výdaji včetně rezerv 962,4 milionu korun, na investice vyčlenil 336,5 milionů korun. Schodek 293,8 milionu korun město krylo z hospodaření z předchozích let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…