Sokolov: Město ukončilo výkup garáží na Jižním lomu, ale...

10.08.2022 20:01 | Tisková zpráva

Město Sokolov oficiálně ukončilo k 30. červnu výkup garáží na Jižním lomu. K případnému odkoupení tady ale zbylo 38 garáží. Pokud tedy mají jejich vlastníci zájem o prodej, mohou se ještě obrátit na odbor správy majetku ve věci odkoupení pozemku s garáží městem Sokolov.

Sokolov: Město ukončilo výkup garáží na Jižním lomu, ale...
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Je třeba počítat s tím, že město stanovilo už na začátku odkupu garáží pevnou (nepřekročitelnou) kupní cenu ve výši 10 000 korun, která tedy stále platí.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Město Sokolov vykupovalo v lokalitě Jižní lom pozemky včetně garáží od konce roku 2017 a většinu jich získalo. Podstatná část plánu, a to odstranit opuštěné a zchátralé garáže z lokality Jižní lom, je tedy už splněna. Zmizelo více než na 130 garáží, které v uplynulých letech město vykoupilo od jejich vlastníků.

Město do budoucna plánuje, že by na území po garážích revitalizovalo a vytvořilo tady prostor podobný tomu, jaký je za Krejcarovou lávkou. A především hodlá tímto způsobem zrušit lokalitu, kde vznikají černé skládky a stahovali se sem lidé bez domova.

Téměř celá plocha, na které jsou garáže postaveny, se nachází v záplavovém území stoleté vody. Nelze tu tedy stavět žádné trvalé objekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…