Sokolov: Nové parkoviště ve vnitrobloku v Ulici Švabinského je hotové

26.07.2022 20:33 | Tisková zpráva

Počínaje dnešním dnem mohou obyvatele města Sokolova využívat nová parkovací stání ve vnitrobloku v ulici Švabinského. Díky této akci v místě přibylo 38 nových parkovacích míst. Komunikace je řešena jako asfaltová, samotná parkovací místa jsou pak ze zámkové dlažby, což umožní lepší vsakování dešťových vod.

Sokolov: Nové parkoviště ve vnitrobloku v Ulici Švabinského je hotové
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Dále zde byl vysazen nový strom a stromy stávající byly ochráněny mulčem. V neposlední řadě bylo při realizace parkoviště osazeno 12 nových podzemních kontejnerů. Díky podzemním kontejnerům se město Sokolov v budoucnu zbaví velké části nevzhledných plastových kontejnerů. Kromě estetického přínosu se také zabrání vybírání odpadků z kontejnerů a tvorbě nepořádku v jejich okolí. Pro zprovoznění systému podzemních kontejnerů je potřeba nejprve vybudovat dostatečný počet nádob. Tím, že se podzemní kontejnery budují postupně v rámci oprav a rekonstrukcí komunikací a parkovišť, dochází k významné úspoře nákladů. Veřejnou zakázku na realizaci parkoviště ve vnitrobloku v ulici Švabinského vyhrála společnost SWIETELSKY stavební s. r. o. a konečná cena zakázky činní 6.309.425,- Kč bez DPH. Realizace akce proběhla včas a stavba byla předána přibližně dva týdny před uplynutím termínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…