Sokolov: Při Dni horníků se představí Armáda ČR v plné parádě

19.02.2022 20:13 | Tisková zpráva

Program oslav Dne horníků a Hornické pouti dostává konkrétní podobu a je už jasné, že při nich letos nebude chybět Armáda ČR.

Sokolov: Při Dni horníků se představí Armáda ČR v plné parádě
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Na vzájemné spolupráci i uspořádání Dne Armády ČR v rámci Dne horníků se dohodl místostarosta města Ladislav Sedláček s plukovníkem generálního štábu Ing. František Vilímem, ředitelem Krajského vojenského velitelství Karlovy Vary. Hlavní oslavy Dne horníků se letos uskuteční v sobotu 11. září.

Den horníků a Hornická pouť měly v uplynulých dvou letech kvůli koronavirové pandemii okleštěný program. V roce 2020 tak chyběl tradiční host, Armáda ČR, úplně. Vloni se vojáci představili jenom v omezené míře.

„Letos to už bude ten tradiční Den armády. Do volnočasového areálu Bohemia přijede těžká i lehká vojenská technika, k vidění budou opravdu zajímavé věci. Chybět nebudou ani stánky s různými ukázkami a zastoupení bude mít také rekrutační pracoviště,“ uvedl místostarosta Ladislav Sedláček. A poznamenal, že opuštěný nezůstane ani vzdušný prostor nad areálem.

Kromě jednání o účasti Armády ČR na Dni horníků debatovali plukovník Vilím a místostarosta Sedláček také o spolupráci vojáků s městy a obcemi, zastoupení armády v integrovaném záchranném systému nebo vzdělávacích aktivitách na školách v regionu při přípravě občanů k obraně státu.

Plukovník Vilím podotkl, že zájem ze strany měst a obcí o účast armády při různých akcích roste. „Pokud je to jen trochu možné a předem naplánované, tak se snažíme vyhovět. Využíváme toho i k prezentaci Armády ČR zajímavou formou,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…