Sokolov: Projektový den byl o zdraví a životním stylu

25.02.2021 8:38

Ochranu zdraví a zdravý životní styl. To bylo téma dalšího projektového dne pro děti v Mateřské škole Pionýrů, který zde vedla lektorka Martina Vomočilová z Chebu.

Sokolov: Projektový den byl o zdraví a životním stylu
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Po celou dobu vyprávění provázel daným tématem děti jim již dobře známý kocour Tom. Nejprve se s ním pozdravily, a pak už zadával dětem otázky a úkoly.

Děti zhlédly prezentaci kreslených obrázků Bacílka, Bolabřicha, Kazizoubka a Chřipálka spojené s výkladem „Nemocné pohádky“. Vysvětlily si klíčová slova z pohádky: zdraví, nemoc, zubní kaz, chřipka, bacil, prevence. Dále děti třídily obrázky zdravých a nezdravých potravin, vyrobily si barevná voňavá mýdla a rozloučily se s kocourem Tomem i paní lektorkou Martinou.

Děti „bojovaly“ s bacílky i venku na školní zahradě, kde házely sněhové koule na své namalované bacily a musely je tak zničit. Celé projektové dopoledne si děti užily, ale hlavně si připomněly, jak důležité je dodržovat osobní hygienu a chránit si své zdraví.

Za třídu Dráčat a Medvíďat učitelky Soňa a Jitka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…