Sokolov: Řece Ohři se dostane řádné očisty od nepořádku

31.03.2022 15:15 | Tisková zpráva

Čištění řeky Ohře v letošním roce proběhne v sobotu 2. dubna. Dobrovolníci ale mohou čistit vodní tok a jeho břehy již od pátku 1. dubna a akce potrvá na přiděleném úseku až do neděle 3. dubna. Cílem je vyčistit řeku od odpadků a všech věcí, které do přírody nepatří.

Sokolov: Řece Ohři se dostane řádné očisty od nepořádku
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Dobrovolníci, kteří budou chtít uklízet v toku řeky a na hůře přístupných místech ze břehů, budou mít bezplatně k dispozici lodě. Jejich zapůjčení bude možné na stanovištích v Chebu, Tršnicích a Nebanicích. Pro dobrovolníky bude zajištěno drobné občerstvení, ochranné pomůcky a také pytle na sběr odpadků. V sobotu 2. dubna se budou čistit úseky: Cheb – pravý břeh Skalky, Cheb – Tršnice, Nebanice – Kynšperk nad Ohří, Odrava – Mostov.

Akce Čistění řeky Ohře se koná pod záštitou KS MAS Karlovarského kraje, kdy jde hlavně o ochranu přírody našeho regionu a ukázání vztahu k našemu prostředí. Společně se na akci podílejí místní akční skupiny Karlovarského kraje, tedy MAS Sokolovsko, MAS 21, MAS Kraj živých Vod, MAS Krušné Hory a MAS Vladař, Karlovarský kraj, Povodí Ohře, obce podél řeky, půjčovny lodí a řada dalších organizací.

Tato akce byla poprvé uspořádaná v roce 2016, kdy proběhl nultý ročník. Cílem je vyčistit břehy podél řeky Ohře a tím zlepšit naše okolí. Tato událost se od dalšího ročníku koná v rámci celorepublikové akce “Ukliďme Česko”. Ačkoliv v loňském roce nebyl umožněn organizovaný skupinový úklid řeky, zapojilo se do něj více než 250 dobrovolníků, kteří nasbírali  přes dvě tuny odpadu.

Více informaci  k akci najdete na webu Místní akční skupiny MAS 21, nebo na Čistění řeky Ohře – MAS Sokolovsko (mas-sokolovsko.eu). V případě dotazů se mohou zájemci obracet na e-mailovou adresu dudova@mas21.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.