Sokolov: Se Senior Expresem nejvíce za zdravotní péčí

18.07.2022 13:57 | Tisková zpráva

Služba Senior Expres je v Sokolově k dispozici už sedmý rok a za tu dobu si získala velkou oblibu. K dispozici je pro seniory starší 70 let a také pro trvale zdravotně postižené občany města.

Sokolov: Se Senior Expresem nejvíce za zdravotní péčí
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Počet klientů, kteří Senior Expres vloni využili, už přesáhl 4 000 a má vzestupnou tendenci. Jejich nejčastějším cílem byla poliklinika nebo nemocnice.

Projekt Senior Expres si takříkajíc vzala pod svá křídla od jeho vzniku Městská policie Sokolov. Služba vznikla s cílem oslovit seniory, kteří potřebují odvézt například za lékařem, na nákup, za rodinou nebo za službami na území města Sokolov. A to za předem stanovených podmínek. Provoz Senior Expresu mají na starost dvě pracovnice MP Sokolov a využívají automobil Citroën Berlingo, který je vhodný i pro vozíčkáře.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25317 lidí

Senior Expres lze využít ve všední dny od 7 do 15 hodin za symbolických 15 korun na jednu jízdu. Tato cena se nezměnila ani v letošním roce. Kdo chce tuto službu využívat, dostane na odboru sociálních věcí průkazku pro Senior Expres. Jízdu lze objednat nejpozději dva a nejdříve 21 dní předem. Roční náklady na provoz Senior Expresu se pohybují kolem jednoho milionu korun a jsou hrazeny z rozpočtu města.

V roce 2021 využilo Senior Expres 4056 osob. Nejvíce jízd se uskutečnilo v září (419), nejvíce exponovaným dnem v týdnu byla středa (905). Mnohem více než „na nákupy“ je služba využívána hlavně k přepravě do zdravotních zařízení. Na polikliniku se nechalo odvézt 483 lidí, do nemocnice cestovalo 393 osob a do střediska Ohře 229 pasažérů. Do Tesca jelo 179 klientů a do Kauflandu zamířilo 101 cestujících.

Senior Expresvloni ujel celkem 13 940 kilometrů. Od začátku letošního roku přepravily pracovnice Senior Expresu k 13. červenci 2509 seniorů. Denně tak v průměru cestovalo 18 lidí, kteří jeli nejčastěji do polikliniky (v 269 případech) a do nemocnice v Sokolově (v 243 případech).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…