Sokolov: Silnice na Podstrání je už ve finále, dostává nový povrch

19.09.2022 12:09 | Tisková zpráva

S úplnou uzavírkou silnice II/210 – Podstrání je třeba počítat od čtvrtka 15. září až do pondělí 17. října, což je nejzazší termín pro pokládání nového povrchu na komunikaci.

Sokolov: Silnice na Podstrání je už ve finále, dostává nový povrch
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Vyvrcholí tak modernizace této silnice, která vede od sokolovské části Vítkov - lom směrem na Podstrání. Stavba začala vloni a byla rozdělena do sedmi úseků za částečného omezení provozu. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Silnice je ve značné míře využívaná rovněž obyvateli Sokolova a okolních obcí při cestách do Slavkovského lesa. Kromě modernizace silnice byla provedena také rekonstrukce mostu přes Lobezský potok. Po dokončení prací se výrazně zvýší bezpečnost provozu v tomto úseku. Celkové náklady akce byly vyčíslené na 180 milionů korun a hradí je Karlovarský kraj. Při loňském zahájení stavby k ní sokolovská starostka Renata Oulehlová podotkla, že z ní má dvojnásobnou radost. Jednak bude opravena silnice důležitá pro Sokolovsko a město to navíc nebude nic stát, protože náklady nese kraj a stát.

V rekonstruovaném úseku silnice došlo k jejímu rozšíření a pomocí opěrných zdí byla zajištěna její stabilita. Modernizace se dočkala také stávající svodidla, která doplnila nová. Vzhledem k tomu, že se pracovalo na území Chráněné krajinné oblastí Slavkovský les, bylo třeba brát maximálním ohled na životní prostředí a chráněné rostliny a živočichy. Tato stavba je podpořena z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Kompletně hotovo má být do konce letošního října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…