Sokolov: U Svatošek už přejdete řeku Ohři po novém mostě

08.11.2020 21:08

Řeku Ohři poblíž Svatošských skal překlenul nový most, který už slouží všem turistům i cyklistům. Nový most v hojně navštěvovaném místě nechal postavit Karlovarský kraj a doplnil dřevěnou lávku, která je ve špatném technickém stavu. Moderní konstrukce slouží také pro potřeby záchranářů. Kraj na akci vynaložil 24, 5 milionu korun včetně DPH.

Sokolov: U Svatošek už přejdete řeku Ohři po novém mostě
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

„Kolaudační souhlas s užíváním stavby jsme dostali 21. října. Nová lávka se těší pozornosti cyklistů i turistů a určitě bude velmi vytížená v jarním a letním období. Navíc je určena i pro průjezd sanitek v případě, že by bylo nutné rychle zasáhnout i s ohledem na blízký areál, který navštěvují rodiče s dětmi,“ uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek.

Stavbu lávky prováděla na základě výsledku zadávacího řízení společnost Metrostav v období od konce ledna do začátku října 2020. Visutá konstrukce lávky je ocelová s dřevěnou mostovkou z dubu a modřínu, dalším použitým materiálem se stal beton pro spodní stavbu a kámen pro obklady opěr. Hlavním vizuálním prvkem je dřevěné zábradlí z modřínu ve tvaru ondřejských křížů. Celková délka přemostění je 61,5 metru.

Karlovarský kraj potřeboval pro stavbu nové lávky získat pozemky, které byly součástí areálu v majetku České pošty. Původně se s vedením České pošty nemohl shodnout na ceně, za kterou by prodala pozemky potřebné ke stavbě a ty, na nichž se nachází dětský areál. Nakonec vše vyřešil bezúplatný převod pozemků do majetku kraje. „Bezúplatný převod se povedl díky opakovaným jednáním exhejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové s měnícími se ministry vnitra a ministryní financí. Kraj tak ušetřil částku 8,7 milionu korun, kterou bývalý majitel pozemku, tedy podnik Česká pošta, požadoval,“ dodal náměstek hejtmana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…