Současní umělci prezentují Prahu 8 v Košicích

10.10.2017 8:35

Spolupráce mezi městskými částmi Praha 8 a Staré Město – pokračuje. Tentokráte výstavou fotografií současných umělců Oldřicha Hamera, Davida Kumermanna, Antonína Střížka a Aleše Jugmanna. Slavnostní vernisáže 12. října 2017 se zúčastní radní Anna Kroutil a Jana Solomonová.

Současní umělci prezentují Prahu 8 v Košicích
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Městská část Praha 8 patří v rámci Prahy mezi ty největší a bezpochyby také nejrozmanitější části hlavního města. Praha 8 překvapí návštěvníky svými památkami, kulturou, různými životními styly jejích obyvatel, a především neustálou proměnou. Přestože ji v roce 2002 krutě zasáhly povodně, v současné době se stává noblesní a tepající částí hlavního města.

Městskou částí Praha 8 uzavřela v červnu 2016 Memorandum o přátelství a spolupráci s městskou částí Košice – Staré mesto. „Výstavou navazujeme na obdobnou akci Košice – Staré Mesto ve fotografiích Alexandra Jirouška, která proběhla od listopadu 2016 do ledna 2017. Svou činností se snažím podporovat spolupráci obou městských částí v oblasti kultury, udržování tradic, vzdělávání a školství,“ říká radní Anna Kroutil.

„Praha 8 a život v ní je inspirací pro současné umělce, kteří zachycují její neopakovatelnou atmosféru a nacházejí i jiný úhel pohledu na místa, která bychom třeba bez povšimnutí minuli. Věřím, že výstava návštěvníky naladí na objevování rozmanitostí této městské části a třeba i navnadí na návštěvu Prahy 8,“ uvádí radní osmé městské části Jana Solomonová.

Oldřich Hamer, David Kumermann, Antonín Střížek a Aleše Jugmann své dílo spojují právě s Prahou 8. Inspirují se v krajině, architektuře i známých osobnostech. Výstava je pro veřejnost otevřena od 13. října do 26. listopadu 2017 v Múzeu Vojtecha Löfflera (Košice – Staré Mesto, Alžbetina 20).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…