Speciální protidrogový vlak navštíví Znojmo

11.11.2017 7:35

Na znojemském nádraží zastaví speciální vlak s preventivním programem pro děti a dospívající – Revolution Train. Ve speciálně upravených vagónech poznají žáci 8. – 9. tříd základních škol život drogově závislých osob. Projekt Revolution Train se řadí mezi preventivní aktivity Městské policie Znojmo a do Znojma dorazí 27. a 28. listopadu.

Speciální protidrogový vlak navštíví Znojmo
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Žáci během devadesáti minut projdou šesti vagóny, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislost. Díky interaktivním technologiím vlaku se aktivně stanou účastníky příběhu. Projekt totiž využívá interaktivní zážitkové vzdělávání, které má za cíl efektivně ovlivnit pohled návštěvníků na zdravý životní styl a závislost. Na program následně naváže přednáška Městské policie ve školách se žáky, kteří kurzem prošli.

Speciální multimediální vlaková souprava je upravena tak, aby vyhovovala programu pro školy, rodinám s dětmi i široké veřejnosti. Ve Znojmě je program určen jednak znojemským základním školám, a bude tedy zcela hrazen z rozpočtu města Znojma, ale také veřejnosti. Té bude program nabídnut za zvýhodněné vstupné 20,- Kč na účastníka – zbylé náklady uhradí město.

Spolupráci mezi Znojmem a pořádající společností Nové Česko odsouhlasila Rada města v červnu na návrh Městské policie Znojmo. Celkové náklady projektu činí 194 400 korun a předpokládá se, že vlakem projde za dva dny více než 800 návštěvníků.

Nadační fond Nové Česko je nezisková organizace. Vytváří interaktivní vzdělávací centra či muzea využitím metody 5D - poznání dané problematiky prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů. Cílem fondu je vývoj, podpora a posilování spolupráce u inovativních nezávislých projektů a rozvoj infrastruktury v oblasti vzdělávání, zdravotnictví a sociálních věcí. V roce 2015 byl zahájen provoz vlaku Revolution Train a o rok později vznikla i německá verze projektu. Více informací o projektu Revolution Train a společnosti Nové Česko naleznete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

19:06 Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

V areálu chebského nádraží byla za účasti ministra dopravy Martina Kupky, generálního ředitele Český…