Statutární město Opava se letos opět připojilo ke Světovému dni bez tabáku

31.05.2015 21:22

Statutární město Opava ve spolupráci se Střední zdravotnickou školou v Opavě a sdružením SebeRevolta Opava pořádalo ve dnech 27. a 28. 5. 2015 u příležitosti Světového dne bez tabáku preventivní program pro 4. třídy opavských základních škol.

Statutární město Opava se letos opět připojilo ke Světovému dni bez tabáku
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Akce proběhla v Obecním domě v Opavě. Žáci pracovali ve skupinkách, kde získali mnoho informací o problémech spojených s kouřením. Jako odměnu za svou účast obdržel každý žák malou omalovánku a placku s protikuřáckou tematikou a na závěr jsme si všichni trochu zasportovali.  Do celé akce se zapojilo celkem 483 žáků všech opavských základních škol.

Světový den bez tabáku je každoročně vyhlášen 31. května. Členské státy Světové zdravotnické organizace (WHO) vytvořily Světový den bez tabáku v roce 1987. Upírá pozornost na celosvětovou tabákovou epidemii a klade důraz na prevenci před tabákovým kouřením, které způsobuje onemocnění a smrt. Míří ke snížení počtu 6 miliónů mrtvých, kteří celosvětově ročně umírají na problémy vzniklé v důsledku používání tabáku, ať již formou aktivního či pasivního kouření.

Průměrný věk, kdy děti začínají experimentovat s cigaretami, je 10 let, proto jsme si za cílovou skupinu vybrali právě žáky 4. tříd základních škol. Akce se setkala s pozitivními ohlasy žáků i jejich pedagogů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…