Šternberk: Město rozdělilo letos dotace za celkem 10 916 000 korun

23.02.2019 10:37

Město Šternberk v letošním roce rozdělilo do sportu, kultury, sociální oblasti a cestovního ruchu celkem 10 916 000 (o 1 098 000 korun více než vloni). Z toho dotace do sociální oblasti činí 481 000 korun, do cestovního ruchu 150 000 korun, do kultury celkem 2 755 000 korun a do sportu 7 530 000 korun.

Šternberk: Město rozdělilo letos dotace za celkem 10 916 000 korun
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Dotace byly schvalovány postupně, a to v radě města žadatelům do 50 000 korun v jednotlivých případech, a nad 50 000 tisíc korun schvalovali rozdělení dotací zastupitelé města, kteří o dotacích rozhodovali na veřejném zasedání ve středu 20. února 2019.

Všechny žádosti projednaly věcně příslušné komise rady města, a to podle vyhlášených dotačních programů. S příjemci dotací budou uzavřeny veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotací, slavnostní akt podpisu všech smluv proběhne v pondělí 25. března na radnici za účasti starosty a místostarostů (všem příjemcům bude doručeno pozvání).

Ze sociální oblasti byly podpořeny např. projekty Charity Šternberk, sdružení Ecce Homo Šternberk, Spolku Vincentinum, Dětského klubu Eccáček či Svazu postižených civilizačními chorobami. Na tyto projekty bude použito 481 000 tisíc korun.

V oblasti cestovního ruchu bylo schváleno 150 tisíc korun, které si rozdělí MAS Šternbersko, Handkeho spolek, Mikroregion Šternbersko, Státní hrad Šternberk a podpořeno bude také Muzeum oživlého modelářství manželů Svobodových. Tento dotační program byl vyhlášen podruhé.

V oblasti kultury byly schváleny dotace ve výši 2 755 000 korun na podporu aktivit hradu, který letos slaví 750. výročí od první písemné zmínky o hradu, zastupitelé podpořili konání tradičních akcí např. festival Šternberský kopec, Město v pohybu, Léčebenské slavnosti Svatomartinské slavnosti a řadu dalších nových aktivit.

Do sportu zastupitelé schválili k rozdělení 7 530 000 korun. Dotaci získali fotbalisté, atleti, tenisté, florbalisté, orientační běžci, TJ Sokol Šternberk, AMK Ecce Homo, podpořen byl také mezinárodní závod Czech Cycling Tour, jehož etapa se v našem městě tradičně objeví v srpnu, soutěž Strongman a řada dalších.

Soupis všech dotací je zveřejněn ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…