Šternberk: Město rozšiřuje kamerový systém o pět kamerových bodů

05.12.2020 11:44

Městský kamerový systém funguje ve Šternberku již dvacet let a ke své činnosti jej využívá nejen městská policie, ale i Policie České republiky.

Šternberk: Město rozšiřuje kamerový systém o pět kamerových bodů
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Jelikož v současné době je již technická úroveň stávajícího systému do značné míry překonána, rozhodlo se vedení města podpořit jeho renovaci a rozšíření.

V této souvislosti byla v minulém roce komisí prevence kriminality rady města vyhlášena veřejná anketa, ve které mohli občané města prezentovat své návrhy na umístění dalších kamer.  Výsledek ankety se výrazně shodoval s návrhy míst, které vytipovala Městská policie Šternberk.

„Ve městě bylo donedávna v provozu deset kamerových bodů, od listopadu letošního roku jich přibylo dalších pět. Nově tedy budou monitorovány lokality v prostoru všech tří základních škol, dále ulice Bezručova a také parkoviště u hřbitova, kde docházelo v minulosti v mnoha případech ke krádežím vloupání do motorových vozidel“, upřesnil místostarosta Libor Šamšula. 

„Rozšíření a renovaci kamerového systému jsme se rozhodli realizovat nejen za účelem zajištění bezpečnosti v uvedených lokalitách, ale především z důvodů prevence kriminality a dalších nežádoucích jevů na území města. Zmíněná akce je financována jak z prostředků města Šternberka, tak i z dotace, kterou poskytl Olomoucký kraj“, uvedl dále místostarosta.

I v dalších letech město plánuje kamerový systém dále rozšiřovat podle aktuální bezpečnostní situace. Cílem je zprovoznit na území města kolem třiceti kamerových bodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…