Šternberk: Mezi Olomoucí a Šternberkem nepojedou přes měsíc vlaky

15.01.2020 17:57

Na trati č. 290 Olomouc - Šumperk bude od 10. ledna do 29. února, denně vždy od 8:00 do 18:00, probíhat výluka traťové koleje v úseku Olomouc hl.n. - Šternberk. Mezi danými městy budou jezdit náhradní autobusy.

Šternberk: Mezi Olomoucí a Šternberkem nepojedou přes měsíc vlaky
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

České dráhy musí po dobu výluky všechny vlaky ve vyloučeném úseku na trati č. 290 nahradit autobusovou dopravou. S ohledem na delší jízdní doby po silnicích bude náhradní autobusová doprava organizována dle výlukového jízdního řádu.

Autobusy pojedou po třech linkách:

Linka P – přímý spoj – ze stanice Olomouc hl.n. do stanice Šternberk (bez zastavení) a opačně.

Linka Z – zastávkový spoj – ze stanice Olomouc hl.n. do stanice Šternberk a opačně, zastavuje ve všech stanicích a zastávkách dle vlaku, který nahrazuje.

Linka H – zastávkový spoj – jede ze zastávky Hlušovice do stanice Bohuňovice a opačně. Ve stanici Bohuňovice je zajištěn přestup z/na BUS ze/ve směru Olomouc hl.n. Cestující jedoucí ze zastávky Hlušovice do stanice Olomouc hl.n. a opačně nedoplácí jízdné za jízdu oklikou přes Bohuňovice.

Informace k výluce (včetně umístění zastávek náhradní autobusové dopravy) naleznete ZDE. Případné dotazy zodpoví i operátoři zákaznické linky 221 111 122.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…