Šternberk: Na Olomoucké budujeme stezku pro chodce a cyklisty

01.11.2019 15:03

Město Šternberk v říjnu zahájilo stavbu smíšené stezky v Olomoucké ulici. Součástí stezky bude i přechod pro chodce s vloženým dopravním ostrůvkem do silnice, autobusových zastávek a přístupových chodníků.

Šternberk: Na Olomoucké budujeme stezku pro chodce a cyklisty
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Jedná se o úsek od psychiatrické léčebny po nové obchodní centrum Kaufland. Původní nevyhovující chodník bude přebudován do parametrů smíšené stezky tak, aby stezka odpovídala aktuálně platným normám. Přes silnici I/46 bude vybudován dopravní ostrůvek s přechodem pro chodce, který zajistí bezpečné převedení chodců.

Přes účelové komunikace budou zřízena místa pro přecházení. Autobusové zastávky jsou navrženy v obou směrech jako zálivové. Jsou situovány na hranici pozemků mezi společností EXCALIBUR ARMY spol. s. r. o. a firemním sídlem BO-IMPORT s. r. o. Na nástupištích zastávek budou umístěny přístřešky pro cestující. Pro zajištění přístupu na nástupiště autobusové zastávky ve směru na Olomouc bude vybudován chodník. Na konci ulice U Dráhy je navrženo úvratové obratiště. Dále budou upraveny přístupy k nemovitostem.

Součástí stavby je realizace nového veřejného osvětlení, včetně osvětlení autobusových zastávek. Stavba řeší i řádné odvodnění silnice. Nutností jsou také přeložky inženýrských sítí.

Na základě výběrového řízení  a uzavření smlouvy o dílo stavbu realizuje stavební společnost SWIETELSKY stavební s. r. o., odštěpný závod Dopravní stavby MORAVA z Brna.  Zhotovitel má na realizaci akce 250 kalendářních dnů od zahájení prací, tyto byly zahájeny 2. října letošního roku. Cena zakázky je 13 280 506 korun s DPH.

Po dokončení  této etapy smíšené stezky bude následovat  další etapa, která řeší úsek od křižovatky ulic Olomoucké a Věžní po okružní křižovatku ulic Olomoucké, Jívavské a Nádražní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…