Šternberk: Oprava průtahu městem pokračuje druhou etapou

28.06.2020 13:34

V souvislosti s pokračováním druhé etapy opravy průtahu Šternberkem, v rámci akce „II/444 Šternberk – průtah, II. etapa“, upozorňujeme veřejnost na uzavírku od křižovatky s ulicí Uničovskou směrem na nadjezd, která potrvá od 1. července do 19. října 2020. Po dobu uzavírky bude zachován přístup do sběrného dvora společnosti Marius Pedersen a garáží. Dokončení celé stavby je v plánu do 12. prosince 2020.

Šternberk: Oprava průtahu městem pokračuje druhou etapou
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Akci realizují společně Olomoucký kraj a město Šternberk, druhá etapa navazuje na již dokončenou část. Stavba řeší celkové stavební úpravy ulice Věžní, a to v úseku od křižovatky s ulicí Nádražní a končí za železničním nadjezdem, před odbočením ve směru na Uničov. Součástí druhé etapy budou, kromě nové silnice II/444 a nových podélných parkovacích stání, také nově vybudovány dvě okružní křižovatky, a to s ulicemi Nádražní a Uničovskou.

Opraveny budou také mosty přes Sitku a železniční trať. Vzniknou nové chodníky a smíšené komunikace pro pěší a cyklisty. Součástí stavby je nové veřejné osvětlení, souvislé oplocení podél silnice a rozsáhlé sadové úpravy okolních ploch. Změny vyvolané stavbou pak řeší několik přeložek stávajících inženýrských sítí, např. kanalizace, vodovodu, plynovodu ČEZ a CETIN.

Na základě výběrového řízení a uzavřené smlouvy o dílo budou stavební práce realizovat Společnost PORR a. s. a COLAS CZ, a. s. z Prahy.

Akce je spolufinancovaná v rámci projektů: „Smíšená cyklostezka podél II/444 ve Šternberku – ISPROFOND 5718510086“ a „Chodník včetně přechodů podél II/444 ve Šternberku – ISPROFOND 5717510147“ z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …