Šternberk: Oprava průtahu městem pokračuje druhou etapou

28.06.2020 13:34

V souvislosti s pokračováním druhé etapy opravy průtahu Šternberkem, v rámci akce „II/444 Šternberk – průtah, II. etapa“, upozorňujeme veřejnost na uzavírku od křižovatky s ulicí Uničovskou směrem na nadjezd, která potrvá od 1. července do 19. října 2020. Po dobu uzavírky bude zachován přístup do sběrného dvora společnosti Marius Pedersen a garáží. Dokončení celé stavby je v plánu do 12. prosince 2020.

Šternberk: Oprava průtahu městem pokračuje druhou etapou
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Akci realizují společně Olomoucký kraj a město Šternberk, druhá etapa navazuje na již dokončenou část. Stavba řeší celkové stavební úpravy ulice Věžní, a to v úseku od křižovatky s ulicí Nádražní a končí za železničním nadjezdem, před odbočením ve směru na Uničov. Součástí druhé etapy budou, kromě nové silnice II/444 a nových podélných parkovacích stání, také nově vybudovány dvě okružní křižovatky, a to s ulicemi Nádražní a Uničovskou.

Opraveny budou také mosty přes Sitku a železniční trať. Vzniknou nové chodníky a smíšené komunikace pro pěší a cyklisty. Součástí stavby je nové veřejné osvětlení, souvislé oplocení podél silnice a rozsáhlé sadové úpravy okolních ploch. Změny vyvolané stavbou pak řeší několik přeložek stávajících inženýrských sítí, např. kanalizace, vodovodu, plynovodu ČEZ a CETIN.

Na základě výběrového řízení a uzavřené smlouvy o dílo budou stavební práce realizovat Společnost PORR a. s. a COLAS CZ, a. s. z Prahy.

Akce je spolufinancovaná v rámci projektů: „Smíšená cyklostezka podél II/444 ve Šternberku – ISPROFOND 5718510086“ a „Chodník včetně přechodů podél II/444 ve Šternberku – ISPROFOND 5717510147“ z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …