Šternberk: Zahájili jsme stavební úpravy přednádraží

06.12.2020 20:33

Ve Šternberku byly zahájeny stavební práce na úpravě přednádražního prostoru v návaznosti na modernizovanou ulici Věžní a aktuálně probíhající elektrifikaci železniční tratě. V přednádraží budou vybudovány nové komunikace a zpevněné plochy pro vozidla i pro pěší. Celý prostor je řešen jako bezbariérový. V lokalitě přibydou parkovací místa a chodci se budou bezpečněji pohybovat díky novému propojení ulice Věžní a autobusového nádraží s železniční budovou. Nové parkoviště bude mít kapacitu 94 parkovacích míst, z toho 5 míst bude určeno pro osoby tělesně postižené.

Šternberk: Zahájili jsme stavební úpravy přednádraží
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Součástí díla je nové veřejné osvětlení a digitální informační panel pro vlakovou a autobusovou dopravu.

V rámci rozsáhlých terénních úprav je v plánu výsadba vzrostlých stromů, keřů a trvalkových výsadeb. V bezprostřední blízkosti výpravní budovy nádraží budou například vysazeny dva dominantní platany. V prostoru parkoviště a podél chodníku u rampy vysadíme jerlíny. Ve východní části přednádraží se počítá s výsadbou keřů, které oddělí prostor od rušné ulice Věžní.

Lokalita bude doplněna bohatým mobiliářem, návštěvníci budou moci využít 8 parkových laviček, 5 odpadkových košů a 18 stojanů na kola.

Realizace stavby si vyžádá také některé přeložky stávajících inženýrských sítí. Konkrétně se jedná o přeložky kabelových tras společností ČEZ a CETIN.

Na základě výběrového řízení a uzavřené smlouvy o dílo, bude stavební práce realizovat společnost Online-olin s. r. o. ze Šternberka. Dokončení díla je předpokládáno v září 2021. Celkové náklady za provedení stavby činí 17,5 mil. korun včetně DPH, z toho získaná dotace 14,7 mil. korun.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií z Integrovaného regionálního operačního programu:  „Šternberk – revitalizace přednádražního prostoru“, CZ.06.1.13/0.0/0.0/16_045/0014500.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…