Šternberk: Zelená budka slaví 105. výročí a po opravě zve k návštěvě

19.10.2018 6:32

S potěšením informujeme občany a návštěvníky oblíbeného vyhlídkového místa nad Šternberkem označovaného jako Zelená budka, že oproti původně stanovenému listopadovému termínu dokončení oprav, byly již nyní i díky mimořádně příznivému počasí dokončeny stavební práce na opravách altánu.

Šternberk: Zelená budka slaví 105. výročí a po opravě zve k návštěvě
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Opraveno bylo vypadané kamenivo, narušené spáry a poškozené části soklu,  vyspraveno bylo také schodiště a proběhly i další stavební práce drobnějšího charakteru. Opravy provedla stavební firma pana Jiřího Ošlejška ze Šternberka za 58.000 korun.

Děkujeme návštěvníkům tohoto vyhledávaného vyhlídkového místa, že v období realizace oprav dbali zvýšené opatrnosti při pohybu kolem této vyhlídky i jejího bezprostředního okolí tak, že veškeré práce proběhly bez sebemenších komplikací.

Víte, že v roce 1913, a to přesně 22. října, byl šternberské veřejnosti zpřístupněn pavilonek, dnes známý jako vyhlídkové místo Zelená budka? Pavilonek nechal před 105 lety postavit kníže Johan II. z Liechtensteina, který také významně finančně přispěl na jeho vybudování. V kronice z roku 1929 je uvedeno, že na stavbu vyhlídkového pavilónu "Fürst Liechtensteinwarte" na vyhlídce "Am Küpple" nad hájovnou u opavské silnice přispěl také místní kaplan P. Mayer a další "milovníci přírody".

Okolo Zelené budky prochází naučná stezka Prabába.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…