Stonava: Slavná dožínková slavnost přivítá návštěvníky už tuto neděli

24.08.2022 17:44 | Tisková zpráva

Slavná stonavská dožínková slavnost letos začne tuto neděli 28. srpna ve 13 hodin posvěcením dožínkového chleba před budovou radnice.

Stonava: Slavná dožínková slavnost přivítá návštěvníky už tuto neděli
Foto: Wikimedia Commons
Popisek: Kostel. sv. Maří Magdalény ve Stonavě

Dále je na programu průvod kočárů, alegorických vozů a zemědělských strojů přes obec k Domu PZKO, kde dojde k předání pecnů. V průvodu se předvedou i zástupci spolkového života.

Od 14:00 je na programu obecné veselí v rozlehlé zahradě PZKO, kde vystoupí vystoupí folklorní soubory, místní Dziecka ze Stonawy a Suszanie ze Suché. Hřebem hudebního programu budou skupina Schelinger revival a Queen revival, následuje taneční zábava.

Součástí dožínek je tradiční soutěž o nejlépe vyzdobenou zahradu nebo plot. Podle starosty Ondřeje Febra je stále mylná představa o Stonavě jako o typické hornické obci. Právě v porevolučních letech se zde velmi daří soukromým zemědělcům, větším i menším, a obec podporuje dotacemi chov skotu, ovcí, koz i koní, protože má zájem na tradiční údržbě rozlehlých pozemků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…