Pro jeho vaření byl použit moravský slad z humnové sladovny a upravený žatecký chmel. Stejně jako ostatní strakonická piva i Velikonoční zelené kvasilo v otevřených kádích na spilce a dozrávalo 40 dnů v ležáckém tanku. Základem zelené báze, která se do piva přidává před jeho zfiltrováním, je bylina - kopřiva dvoudomá, díky níž má Velikonoční zelené svěží zelenou barvu a současně si pivo zachovává svoji původní chuť. Díky tomu je Velikonoční zelené rok od roku mezi zákazníky oblíbenější a jeho prodeje každoročně výrazně narůstají.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
Článek obsahuje štítky
pivo , pivovar , Strakonice , Velikonoce
autor: PV
Migrace
Dobrý den ! Sleduji polskou politiku. V poslední době je tam velká aféra . Německá policie vozí nelegální uprchlíky přes hranici do Polska a tam je ponechává. Nemají žádné doklady , pouze nějaké vypsané papíry. Polská policie a dokonce pohraniční straž máji asi příkaz nic nedělat. Po polských měste...
Další články z rubriky

19:44 Varnsdorf: Výstavba skateparku a volnočasového areálu míří do finále
Práce na novém skateparku a volnočasovém areálu v Západní ulici se blíží ke svému závěru. Stavba, kt…
- 16:47 Liberec: Pozor soutěž, aneb zatočme s cigaretovými nedopalky
- 13:34 České Budějovice: TZ Mateřinka E. Pittera bude mít novou střechu
- 10:46 Cheb: Týden naší městské policie
- 7:46 Znojmo: Načeratice čeká proměna. Připravuje se revitalizace návsi
- 22:42 Pardubice znovu oživí třídu Míru sousedskou večeří