Stráž nad Nisou: V Machníně a Kamenici se jezdí po nových površích

31.10.2019 13:02

Kraj dokončil opravy dalších dvou havarijních úseků silnic III. třídy, a to mezi Libercem, Machnínem a Stráží nad Nisou a v Zákupech, Kamenici. Celkové náklady u obou úseků dosáhly částky zhruba 15 milionů korun. Liberecký kraj již připravuje výběrová řízení na rekonstrukce v roce 2020. Během letošního listopadu kraj plánuje znovu hledat firmu, která zrekonstruuje silnici II. třídy mezi Mimoní a Ralskem.

Stráž nad Nisou: V Machníně a Kamenici se jezdí po nových površích
Foto: straznnis.cz
Popisek: Stráž nad Nisou

Oprava povrchu vozovky u silnice III. třídy mezi Libercem, Machnínem a Stráží nad Nisou navazuje na předešlou obnovu asfaltobetonového krytu v ul. Hradecká. V zastavěné části obce Stráž nad Nisou – Svárov a města Liberec ulice Stará a ulice Rynoltická došlo k úpravě stávajících zpevněných sjezdů a vjezdů z okolních pozemků a komunikací. „Stejně jako u většiny rekonstrukcí, i zde se vyčistily příkopy a jejich zatrubnění. Opravili jsme též propustky a dopravní značení. Chtěli jsme rovněž pro řidiče zpřehlednit křižovatku silnic III. třídy, která byla podle nás vcelku nebezpečná,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

V místní části města Zákupy, Kamenice kraj dokončil celoplošnou opravu asfaltového krytu silnice III/26834. „Provedli jsme údržbu zpevněného asfaltového povrchu a opravili stávající sjezdy a vjezdy ze sousedních pozemků, komunikací a křižovatek. Řidiči se budou orientovat podle nového vodorovného i dopravního značení,“ vysvětlil náměstek Sviták.

Začátkem listopadu kraj plánuje vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele rekonstrukce silnici II. třídy mezi Mimoní a Ralskem. Kraj plánoval zahájit rekonstrukci tohoto úseku již v letošním roce.  „Bohužel jsme zatím nenašli vhodnou firmu. V současné době ale již máme dokončenou zadávací dokumentaci, kterou jsme přepracovali na aktuální cenu vydanou ministerstvem dopravy,“ uzavřel Sviták.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …