Summer of Startups s podporou Prahy pomůže začínajícím podnikatelům

25.07.2012 8:29

Ve čtvrtek 26. července 2012 končí termín pro podávání přihlášek na akci Summer of Startups, která proběhne ve dnech 2. - 4. srpna 2012. Akce je zaměřena na začínající podnikatele a inovátory, kteří mají zajímavý podnikatelský záměr a nápady a chtějí pro jejich realizaci získat odbornou pomoc i finanční prostředky.

Summer of Startups s podporou Prahy pomůže začínajícím podnikatelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Účastníci první den představí své projekty. V dalších dnech potom dojde k vytváření týmů, diskusi o projektech a plánování jejich realizace. Vytvořené týmy získají tříměsíční pobyt v technologickém inkubátoru Node5 od 5. srpna s veškerým zázemím a službami, které inkubátor poskytuje.

Node5 představuje technologický inkubátor, který se zaměřuje na proces inkubace více ze široka a který se snaží odstranit bariéry a překážky, který se běžně inkubovaným společnostem naskytnou po získání základní pomoci. „Node5 v sobě kombinuje co-workingové centrum podobné Hubu, inkubátor a klubovnu,“ vysvětluje koncepci centra jeho spoluzakladatel Lukáš Hudeček.

„Inovace, zajímavé nápady a odvážný podnikatelský záměr jsou motorem rozvoje ekonomiky. Je potřeba jim vytvářet příznivé prostředí. To platí o celé České republice, nicméně právě v hlavním městě existuje největší potenciál pro investice do perspektivních projektů. Proto jsme se prostřednictvím naší společnosti Rozvojové projekty Praha, a.s., stali partnery akce Summer of Startups,“ uvedla Ing. Jitka Kárníková, generální ředitelka společnosti Rozvojové projekty Praha, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Louny sečou trávu způsobem šetrnějším k životnímu prostředí

10:04 Louny sečou trávu způsobem šetrnějším k životnímu prostředí

Jak pomoci k zadržení vody v půdě a v boji se suchem, je otázkou a pro města naléhavou výzvou. Kvůli…