Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

26.05.2024 22:05 | Tisková zpráva

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí! Během čtyř dnů ožije slavnostmi celé město a na své si přijdou všechny generace. Slavnostní zahájení proběhne v sobotu 1. června 2024 v dopoledních hodinách na náměstní Míru a program bude dále pokračovat oslavami v ulicích v prostorách celého města.

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Program akce Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka začne již ve čtvrtek 30. května dnem otevřených galerií, pokračovat bude pátečním ZUŠ open, promítáním Kina Oko open air a dalšími akcemi. Hlavní program je plánován na sobotu 1. června. „V rámci Šumného Šumperka se částečně přeneseme do období Malé Vídně a pozdějšího období první republiky, současně bude ale program čerpat z moderních trendů dnešní doby,“ říká Hana Písková z Domu kultury Šumperk.

Návštěvníci se mohou těšit na program pro všechny generace. „Jsme rádi, že můžeme obyvatelům i návštěvníkům města nabídnout tak bohatý program v ulicích města. Cílem je, aby Slavnosti města byly oslavou pro všechny a aby každý si našel něco, co ho bude bavit,“ říká Miroslav Adámek, starosta města.

Na pěší zóně bude mít svou šumperskou premiéru Mint Market – trhy se svěží módou, šperky, designem a delikatesami. V ulicích bude znít hudba pouličních umělců – buskerů. U sovy si budou moci posedět milovníci šumperské Cimbálky, Holátek nebo folkové muziky v podání kapely Zakafy. Pro děti je připravena Zábavná a pohybová zóna, Cirkus zóna, Podivuhodné hry Jiřího Šebesty, skákací hrady a další program.

Zájemci si budou moci navštívit zónu pěšího pluku 13, a to v Jiráskových sadech „u Barborky“, kde se budou moci vrátit zpět do historie s Městskou policií a Krajským vojenským velitelstvím Olomouc. Proběhne mimo jiné i boj o Moravskou Chrastavou nebo ukázka výcviku pěší roty. V průběhu Slavností bude možné si zapůjčit koloběžku a vyrazit třeba na komentovanou prohlídku šumperského orloje v Olomoucké ulici. U Hotelu Perk pak budou vystaveny autoveterány.

Již v těchto dnech si zájemci mohou zakoupit vstupenky na večerní koncerty v Pavlínině dvoře, na kterých vystoupí například písničkář Michal Horák, známá šumperská kapela Trocha klidu, čtyřčlenná kapela Unotrio nebo populární skupina Jelen. Druhá limitovaná edice lístků za zvýhodněnou cenu je v prodeji do konce května přes smsticket a v pokladně Domu kultury Šumperk.

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka pořádá Dům kultury Šumperk a město Šumperk. Informace o programu najdete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…