Šumperk: Aplikace Šumperk v mobilu je přehlednější

05.01.2022 9:15 | Tisková zpráva

Aplikace Šumperk v mobilu, kterou mohou lidé využívat již od roku 2013, má novou tvář, je přehlednější a komfortnější pro všechny uživatele, včetně osob s hendikepem.

Šumperk: Aplikace Šumperk v mobilu je přehlednější
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

Na úvodní straně aplikace je kontakt na městský úřad a dlaždice, jejichž prostřednictvím se uživatel dostane k problematice, která jej zajímá. 

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29838 lidí
Nescházejí zde aktuality, kalendář akcí, úřední deska, kontakty na jednotlivé odbory a úředníky, seznam místních firem či rezervační systém. Užitečné informace zde najdou také návštěvníci města a turisté, aplikace je přehledně navede na památky a zajímavé cíle ve městě, které je možné navštívit, na nabídku kulturního a sportovního vyžití, či na možnosti ubytování a seznam gastronomických zařízení ve městě.

„V rámci úpravy mobilní aplikace byla přidána nová funkce s názvem E-strážník, která umožní jednoduchým způsobem odeslat hlášení s fotografií na městskou policii,“ uvedl vedoucí oddělení informatiky Městského úřadu v Šumperku Pavel Kouřil.

Doplnil, že odkaz na instalaci aplikace je dostupný na webových stránkách města, aplikaci mohou využívat majitelé mobilních telefonů platforem iOS i Android.

Do budoucna město plánuje rozšíření mobilní aplikace o možnost rezervace či zakoupení vstupenek například do divadla či jiných sportovních a kulturních zařízení v Šumperku. V plánu je rovněž i propojení se systémem mobilních plateb za parkování MPLA, který byl zaveden na konci minulého roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…