Šumperk: Běžci závodili v partnerském městě Nysa

20.06.2019 10:04

V sobotu 8. června 2019 se v polském partnerském městě Nysa uskutečnil již sedmý ročník běžeckého závodu na 10 km Bieg Nyski. Tento závod se stal inspirací pro první ročník šumperského běhu ŠumpeRUN – ten se konal o týden dříve.

Šumperk: Běžci závodili v partnerském městě Nysa
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Do Nysy vyrazila početná skupina šumperských běžců pod trenérským vedením Květoslava Vykydala. Nejlepším šumperským závodníkem byl Vojtěch Bednarský, jenž se s časem 33:32 umístil na pátém místě v absolutním pořadí celkového počtu 828 závodníků, kteří závod dokončili.

Velkým úspěchem bylo také první místo v kategorii žen 16–19 let, které obsadila Anna Kuchtíková a bronzová medaile Markéty Schlemmerové v kategorii žen 20–29 let. Za zmínku jistě stojí i 4. místo Miroslava Haltmara, 5. místo Jana Kosteckého a 6. místo jeho bratra Tomáše v kategorii mužů 20–29 let. Marek Procházka dále obsadil 5. místo v kategorii mužů 40–49 let, Jiří Dostál šesté místo mezi muži 50–59 let.

Velké poděkování patří našemu partnerskému Nysa za zorganizování výborného závodu a za pozvání na něj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…