Šumperk: Distribuce nádob na bioopdad

06.11.2014 13:43

Odbor životního prostřední MěÚ Šumperk oslovil v říjnu loňského roku občany s nabídkou nového systému třídění bioodpadu, v rámci něhož mohli občané prostřednictvím dotazníku projevit zájem o nádoby na bioodpad.

Šumperk: Distribuce nádob na bioopdad
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

V listopadu loňského roku odbor životního prostřední provedl analýzu zájmu občanů o pořízení nádob na bioodpad a podal žádost o dotaci na Stání fond životního prostředí. V rámci dotačního titulu „Zvýšení produktivity třídění komunálního odpadu v Šumperku“ vznikl požadavek zajistit svoz bioodpadu z devítiset míst s týdenní periodou po devět měsíců v roce.

„Město Šumperk chce tímto způsobem snížit náklady na svoz směsného komunálního odpadu. Tento druh komunálního odpadu je zatížen vysokým poplatkem a jeho výše bude dramaticky růst. Proto jsme přistoupili k zavedení nového systému třídění bioodpadu a oslovili občany s nabídkou na pořízení nádob na bioodpad. V rámci dotazníku projevilo zájem o nádoby na bioodpad devětset domácností,“ sdělila vedoucí odboru životního prostředí Dana Krňávková.

Svoz bioodpadu bude prováděn 1x týdně (zpravidla od 1. 3. do 30. 11.) a bude v podobném režimu jako svoz nádob na směsný komunální odpad.

Shromažďování bioodpadu bude v tomto režimu jen do hnědých 240litrových nádob, vybavených čipem.

„Svoz bioodpadu je financován v rámci systému nakládání s komunálními odpady a je hrazen v rámci již placeného poplatku za odpad,“ doplnila Krňávková.

Informace pro občany, kteří si o nádobu na bioodpad zažádali

Distribuce nádob na bioodpad bude probíhat v zimních měsících. Žadatelé poštou obdrží smlouvu, kterou po podpisu odevzdají pracovníkovi vydávajícímu nádoby ve vnitrobloku v ulici Jesenické 31 (rotunda), kde budou nádoby vydávány oproti dodané smlouvě. Předpokládaný termín zahájení svozu odpadu je naplánován od března 2015. O konkrétních termínech svozu bioodpadu budete informování prostřednictvím Šumperského Zpravodaje a městských webových stránek www.sumperk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sumperk.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

11:33 Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

Od pondělí 27. května dopravu na velmi frekventované jablonecké křižovatce Palackého – U Přehrady v …