Šumperk: Květináče nejsou bezplatným zahradnictvím

01.08.2022 7:34 | Tisková zpráva

Ve městě se nám rozmohl takový nešvar. Někteří občané si pletou květináče s mobilní zelení s bezplatným květinářstvím a záhony s květinami s odpadkovými koši a psími záchodky.

Šumperk: Květináče nejsou bezplatným zahradnictvím
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Komunální služby tak zbytečně utrácejí peníze za dosazování chybějících květin a úklid. Množí se také škody způsobené ničením mobiliáře, jako jsou například lavičky a odpadkové koše.

„Firma, která se o zeleň stará a zalévá ji, hlásí škody prakticky po každé údržbě zeleně. Její pracovníci nás upozorňují, že chybějí květiny, v záhonech jsou odhozené PET lahve i psí výkaly,“ uvedl starosta Tomáš Spurný.

Městská policie se také v polovině července zabývala případem vytrhaných rostlinek z květináčů na Hlavní třídě. Vandalové květiny poničili a rozházeli po zemi.

Podle oddělení komunálních služeb úklid a obnova výsadby zeleně stojí město nemalé peníze. I z toho důvodu se v současnosti městská policie více zaměří na problematická místa a na zeleň bude dohlížet rovněž prostřednictvím kamerového systému. Vedení města zároveň vyzývá občany, aby se nebáli na nekalé jednání nenechavců upozornit městskou policii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.