Šumperk: Město přijímá nominace na prestižní ocenění

01.11.2022 6:27 | Tisková zpráva

Občané Šumperka mohou až do 31. prosince zasílat své nominace na udělení Ceny města Šumperka za rok 2022. O držitelích ocenění rozhodnou zastupitelé, ceny budou předány během slavnostního večera příští rok v dubnu.

Šumperk: Město přijímá nominace na prestižní ocenění
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Nominovat lze všechny, kteří si zaslouží udělení ceny v různých odvětvích lidské činnosti – například v kultuře, sportu, sociální a humanitární oblasti, vzdělávání a dalších. Nominovat lze i zajímavou novostavbu nebo zdařilou stavební rekonstrukci v Šumperku. Ceny města však podobně jako v posledních ročnících nebudou udělovány v konkrétních kategoriích.

Do konce letošního roku bude oddělení kultury a vnějších vztahů přijímat nominace od občanů. Začátkem nového roku zasedne tzv. akademie složená ze zástupců politických stran a hnutí zastupitelstva města a provede výběr nejzajímavějších nominací. „Ty budou postoupeny k hlasování členům zastupitelstva, jež vyberou určitý počet kandidátů, kteří získají Cenu města Šumperka,“ říká Bohuslav Vondruška, vedoucí oddělení kultury, a dodává, že slavnostní večer s předáváním ocenění proběhne v dubnu v místním divadle.

Nominaci lze podat buď prostřednictvím elektronického formuláře, jenž je zveřejněn na webu města v aktualitách, nebo v „papírové“ formě v úřadovnách městského úřadu a v informačním centru na Hlavní třídě až do 31. prosince. V listopadovém čísle Šumperského zpravodaje vyjde nominační lístek přílohou. Dotazy k Cenám města Šumperka lze zasílat na cenymesta@sumperk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…