Šumperk: Město rozjíždí investice do školských zařízení

01.06.2021 11:42

S velkými investicemi do školských zařízení počítá letos šumperská radnice. Připraveno na ně má dvanáct a půl milionu korun, k nimž přidá osmnáct milionů dotačních z Integrovaného regionálního operačního programu.

Šumperk: Město rozjíždí investice do školských zařízení
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Největší akci, kterou je projekt Do odborných učeben bez bariér, už město rozjíždí. Jde o úpravu V. základní školy ve Vrchlického ulici tak, aby byla kompletně bezbariérová.

Do stavebních úprav školní budovy by se rapotínská firma Prumhor spol. s r.o., jež ve výběrovém řízení nabídla nejnižší cenu, měla pustit kolem poloviny června, dokončit by je měla do pětatřiceti týdnů od předání staveniště. V rámci zakázky, která přijde na 9,069 milionu korun, vybuduje kromě jiného i výtah k učebnovému pavilonu.

„Firma rovněž zajistí po dobu pěti let pravidelný servis, prohlídky a údržbu dodaného výtahu, včetně čtyřiadvacetihodinového dispečinku na odstraňování běžných provozních poruch. To vše přijde na 2,9 milionu korun,“ sdělil vedoucí odboru rozvoje města, územního plánování a investic Pavel Volf. Podotkl, že v rámci této akce nebudou řešeny bezbariérové úpravy jídelny, jež se nachází v samostatném objektu.

Kromě stavebních úprav počítá projekt Do odborných učeben bez bariér také s instalací nových slaboproudých rozvodů, které umožní navýšit rychlost připojení na internet, a s pořízením nábytku do jazykových učeben a učebny fyziky a robotiky, včetně nového vybavení moderními audiovizuálními technologiemi.

„Na dodavatele těchto zakázek již byla vypsána výběrová řízení a nyní běží lhůta pro podávání nabídek,“ vysvětlil vedoucí odboru.

A kam půjdou další peníze? Rekonstrukcí projdou sociální zařízení na dvou pracovištích „mateřinky“ Veselá školka a také v prvním nadzemním podlaží pavilonu C v základní škole v Šumavské ulici. Škola v ulici Dr. E. Beneše se dočká opravené velké tělocvičny a ve škole v ulici 8. května proběhne sanace dílen a družiny a vymění se osvětlení v tělocvičně. Loni opravená jídelna „Pětky“ pak letos dostane novou střechu. To vše zrealizuje město bez dotací, tedy pouze z vlastní kasy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…