Šumperk: Na mobilu vyťukáte číslo a galerie se otevře

08.08.2020 6:32

Na mobilu vyťukáte telefonní číslo, které je na dveřích, v zámku to cvakne a můžete vstoupit. Takto funguje první samoobslužná galerie, která se ve čtvrtek otevřela v klasicistním altánu u klášterního kostela v Radniční ulici.

Šumperk: Na mobilu vyťukáte číslo a galerie se otevře
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Automatický kód funguje pouze během návštěvní doby, která je od dubna do října 8.00 – 18.00. Když návštěvník vstoupí do místnosti, zapnou se světla a zároveň se spustí bezpečnostní kamerový systém, který je vybaven i kouřovým čidlem. Návštěvník si prohlédne výstavu a po jeho odchodu se altán znovu uzamkne. Vstup do galerie je zdarma, zájemci mohou poslat dárcovskou SMS. 

Pavilon je kulturní památka, která je v majetku PMŠ a.s. Jde o drobnou, ale krásnou stavbu, která dlouhé roky nenašla adekvátní využití. Se svolením majitele objektu, kterým je PMŠ, a Města Šumperka ve spojení s Eagle Gallery bude objekt zpřístupněn veřejnosti jako Galerie Pavilon – Kabinet fotografie a malého umění. Pro tyto účely byl objekt kompletně opraven a nově vybaven výstavním fundusem. Na programu galerie budou především autorské i tematické výstavy kvalitních fotografií. 

O premiérovou výstavu se postaral fotograf Ivan Prokop, který osobně zahájil výstavu s názvem …byl jsem při tom. Jeho „hudební fotografie si budou moci zájemci prohlédnout do 27. září.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…