Šumperk: Od dubna bude spuštěna registrace dětí do mateřinek

20.03.2021 14:56

Od čtvrtka 1. dubna mohou rodiče přihlásit své děti do mateřských škol v Šumperku. Přihlášení bude probíhat, stejně jako v předchozích letech, formou elektronické registrace k zápisu. Samotný zápis se uskuteční v úterý 4. a ve středu 5. května.

Šumperk: Od dubna bude spuštěna registrace dětí do mateřinek
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Elektronická registrace dětí k předškolnímu vzdělávání pro školní rok 2021/2022 probíhá pouze v mateřských školách, jejichž zřizovatelem je město. Jedná se o tři mateřské školy – MŠ Pohádka Šumperk, Nerudova 4B, MŠ Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, MŠ Veselá školka Šumperk, Prievidzská 1. V ostatních mateřských školách se uskuteční zápisy klasickou formou bez předchozí registrace,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a vnějších vztahů Olga Hajduková.

Elektronický registrační systém je k dispozici na webových stránkách města (ZDE) v sekci Potřebuji vyřídit – Školství – Aktuálně a také na webových stránkách jednotlivých mateřských škol.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Zákonní zástupci své dítě zaregistrují do elektronického systému zápisu, kde následně vyplní žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání. Ve dnech zápisu, tj. 4., a 5. května, s sebou přinesou vytisknuté požadované dokumenty, občanský průkaz, rodný list dítěte a potvrzení lékaře o zdravotním stavu dítěte.

V případě, že zákonní zástupci nemají možnost přístupu k internetu nebo k tiskárně, informují se o dalším postupu u mateřské školy, do níž své dítě přihlašují.

O tom, jakým způsobem proběhne samotný zápis dětí v úterý 4. a ve středu 5. května rozhodnou protiepidemiologická opatření. Bližší informace budou zveřejněny na jednotlivých stránkách mateřských škol.

Do uzávěrky tohoto čísla Zpravodaje není také stále jasné, zda proběhne fyzický zápis dětí do 1. tříd, který je plánován na 7. a 8. dubna. Jakmile budou k dispozici relevantní informace, zveřejníme je v aktualitách na webových stránkách města a na oficiálním městském Facebooku, objeví se také na stránkách jednotlivých škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…