Šumperk: Při cestě na Tulinku vznikají tři tůně a lesní hřiště

02.05.2021 7:35

Obyvatelé Šumperka budou mít již brzy další možnosti vyžití v příměstském rekreačním lese, konkrétně při cestě směrem na Tulinku. V současnosti tu vzniká lesní hřiště s lanovými aktivitami a o kousek níž zanedlouho odstartuje budování tří tůní s odpočinkovou zónou. Na obě investice se městu podařilo získat dotační peníze.

Šumperk: Při cestě na Tulinku vznikají tři tůně a lesní hřiště
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Do budování lesního hřiště při cestě na Tulinku se pražská firma Yggdrasilmont, s.r.o., jež vzešla z výběrového řízení, pustila počátkem dubna. Začátkem června by zde již příchozí měli najít nízké lanové překážky na stromech se dvěma herními prvky a domečkem, chybět nebudou ani lavičky.

Celý záměr v hodnotě tři čtvrtě milionu korun realizuje město s téměř stoprocentní dotací od Státního zemědělského intervenčního fondu z Programu rozvoje venkova ČR. V současném mokřadu naproti „sanatorce“ u cesty před singl traily vzniknou do konce srpna tři tůňky s odpočinkovou zónou.

„V prostoru již proběhlo kácení a odstranění pařezů, které zajistily Podniky města Šumperka. Na konec dubna je naplánováno předání „staveniště“ vybranému dodavateli, firmě Garden Forest Parkservice s.r.o., jenž se pak pustí do dalších úprav,“ sdělil Oto Sedlář, vedoucí oddělení investic odboru RUI místní radnice.

Kromě tůní „vyroste“ v této části lesa odpočinková zóna s dřevěným molem a s lavičkami, kterou by mohly uvítat především maminky s malými dětmi, jež tuto lokalitu hojně navštěvují. Na investici ve výši šest set devadesát tisíc korun dostalo město více než osmdesátiprocentní dotaci z Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…