Šumperk: Rekonstrukce městské úřadovny v Lautnerově ulici je v polovině

07.05.2021 13:52

V plném proudu jsou stavební práce v přízemí pravého křídla budovy městské úřadovny v Lautnerově ulici, ve které sídlí odbor sociálních věcí místní radnice. Kromě protiradonových opatření se současně provádí i zateplení fasády spojené s výměnou okenních skel.

Šumperk: Rekonstrukce městské úřadovny v Lautnerově ulici je v polovině
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Vstup do budovy a vestibul s toaletami pro veřejnost již stavaři dokončili, lidé mířící na oddělení sociálně-právní ochrany dětí a prevence, jež sídlí v prvním patře, tak už nemusejí používat náhradní vchod ze zahrady sousední „ZUŠky“, ale do budovy se dostanou hlavním vstupem ze dvora úřadovny.

Do stavby se rapotínská firma Prumhor spol. s r.o., která zvítězila ve výběrovém řízení, pustila koncem ledna. V současnosti finišuje s první etapou rekonstrukce, zaměřenou na úpravu podlah a technická opatření proti radonu, jenž do prostor pronikal z podloží pod budovou. Zvýšenou hodnotu tohoto rizikového plynu odhalila sonda provedená v rámci projektové přípravy.

„Hotové jsou podkladní vrstvy, izolace a podlahy a rovněž rozvody elektroinstalace. Všechny původní zděné příčky mezi kancelářemi se musely kvůli izolacím proti radonu vybourat a nyní dodavatel instaluje sádrokartonové konstrukce s akustickou izolací,“ přiblížil práce v objektu vedoucí oddělení investic místní radnice Oto Sedlář. Doplnil, že dokončena je vstupní část s kobercem a na ni navazující vestibul, kde je položena nová dlažba, rekonstrukcí prošly i toalety pro veřejnost a zaměstnance. „Lidé, kteří potřebují jít do druhého patra v pravém křídle, tak již mohou tyto prostory využívat,“ podotkl vedoucí oddělení investic a dodal, že první etapa rekonstrukce by měla být hotova do konce května.

Souběžně s první etapou už běží i ta druhá. Vyměněná jsou prakticky všechna okenní skla, část původních plastových oken byla posunuta kvůli zateplení a několik posledních starých oken nahradila nová. „Firma nyní dokončuje střechu na nižší části budovy, kde položila nové izolace a novou krytinu, a pokračují práce na zateplení celého objektu,“ popsal postup stavby Oto Sedlář.

Investice přijde městskou pokladnu celkem na 13,3 milionu korun, necelé tři miliony přitom pokryje dotace z Operačního programu Životní prostředí. Celá rekonstrukce by měla být dokončena začátkem září. V levém křídle přitom obdobné opravy proběhly již před třemi lety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…