Šumperk: Senioři mají možnost využívat MHD za zlevněné jízdné

09.02.2015 6:30

Občané ve starobním důchodu mohou využívat systém městské a příměstské hromadné dopravy za výhodné ceny jízdenek.

Šumperk: Senioři mají možnost využívat MHD za zlevněné jízdné
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

Slevu na jízdné mají v případě zakoupení sedmidenního a měsíčního jízdného. Občany ve starobním důchodu tak vyjde sedmidenní jízdné na 35 Kč a měsíční jízdné na 115 Kč. Za poloviční ceny oproti plnému jízdnému (které činí při zakoupení sedmidenní jízdenky 70,-Kč a měsíční jízdenky 230,-Kč) tak mohou občané ve starobním důchodu po dobu platnosti zakoupené jízdenky bez omezení využívat všechny spoje městské a příměstské dopravy na území města (zóna 1).

„Sedmidenní jízdenka platí 7 kalendářních dnů po sobě bezprostředně následujících. Měsíční jízdenka je platná po celý měsíc, je-li počátek platnosti jízdenky stanoven na první den kalendářního měsíce. V ostatních případech je platná od počátku jejího zakoupení do konce dne předcházejícího v následujícím kalendářním měsíci (např. při zakoupení měsíční jízdenky 15. února je jízdenka platná do 14. března),“ sdělila Olga Hajduková, tisková mluvčí města Šumperka.

Pro přiznání této slevy si musejí žadatele jednorázově vyřídit průkaz IDSOK. Tyto průkazy se vydávají na počkání, např. v informační kanceláři na autobusovém nádraží v Šumperku. “K vydání průkazu musí žadatel dopravci předložit platný doklad totožnosti, potvrzení o pobírání starobního důchodů nebo potvrzení o jeho přiznání a dále aktuální fotografii o rozměrech 35x45 mm,“doplňuje tisková mluvčí. Více informací naleznete zde: www.kidsok.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sumperk.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.