Šumperk: Sportovní hvězdy dětem 2017

21.12.2017 15:15

V Prostějově se uskutečnila charitativní akce s názvem Krajský sportovní festival Olomouckého kraje aneb Sportovní hvězdy dětem 2017. Sportovní akce v netradičním šestiboji se zúčastnilo šest desetičlenných týmů základní škol z Olomouckého kraje a Dětské domovy. Šumpersko reprezentoval tým složený z mladých sportovců ze Základní školy Šumperk, Vrchlického 22 a Základní školy Šumperk, Sluneční 38. Každý tým měl svého patrona, pro Šumpersko jím byla volejbalová reprezentantka ČR Julie Kovářová.

Šumperk: Sportovní hvězdy dětem 2017
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Během dne týmy poměřily síly v turnajovém klání, které podporovala velká jména českého tenisu, kopané a juda. Fandit přišli například tenistka Karolína Plíšková a tenista Jiří Veselý. Mezi patrony jednotlivých týmů se objevil nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller, skvělý atletických reprezentant ČR Jakub Holuša, volejbalová reprezentantka ČR Andrea Kossányiová, olympijský vítěz Lukáš Krpálek, vynikající basketbalista Michal Křemen a další sportovní hvězdy. V rámci akce proběhly divácké soutěže a předání charitativních šeků. Vítězem se stalo domácí družstvo Prostějova, na 2.- 6. místě se umístily ostatní týmy.

Cílem této charitativní akce bylo získat peníze pro děti z dětských domovů a hendikepované sportovce. Akci finančně podpořil Olomoucký kraj.

„Naše družstvo si vedlo více než dobře a jejich výkony byly úžasné. Odměnou pro mne bylo nadšení dětí, jejich zářící oči a radostný pocit, že mohly potkat takové hvězdy ze sportovní a kulturní oblasti. Touto cestou bych rád srdečně poděkoval všem organizátorům, kteří se podíleli na přípravě a zdárném průběhu akce, Olomouckému kraji a městu Šumperk za podporu, výběru šumperských základních škol za skvělou reprezentaci našeho města a regionu, patronům za jejich přínos jednotlivým týmům a dalším sportovcům, Karolíně Plíškové a Jiřímu Veselému za jejich spolupráci. Za příjemně vytvořenou atmosféru děkuji Petru Salavovi, Janu Čenskému a dalším účinkujícím,“ poděkoval kapitán šumperského týmu Ladislav Sebök.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…