Šumperk: Zelená školka nabízí místa pro dvouleté děti

18.04.2018 14:30

Objekt bývalé základní školy v ul. Temenické 61, tzv. Zelená školka, prošel nákladnou rekonstrukcí, díky které vznikla v objektu dvě nová oddělení mateřské školy. Oddělení bude provozovat MŠ Veselá školka Prievidzská 1, Šumperk. Nově vzniklá oddělení budou zaměřena na děti ve věku od 2 do 3 let. Provoz bude zahájen od 1. září 2018. Zápis dětí proběhne ve dnech 2. – 3. května 2018.

Šumperk: Zelená školka nabízí místa pro dvouleté děti
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Rodiče, kteří budou mít zájem do školky přihlásit své dítě ve věku od 2 let, musí nejprve zaregistrovat své dítě formou elektronické přihlášky, která je k dispozici na stránkách školy www.veseleskolky.cz v sekci Pokyny k zápisu. Poté se s dítětem dostaví ve dnech 2. - 3. května 2018 k zápisu. Zápis bude probíhat v budově Mateřské školy Prievidzská v ul. Prievidzská 1 Šumperk. K zápisu mohou být přihlášeny děti, které dnem nástupu do školky dovrší věku 2 let, “ popisuje postup ředitelka mateřské školy Yvona Šimková.

Dvě nově vzniklá oddělení mají celkovou kapacitu 36 dětí, každé oddělení po 18 dětech. Provoz bude zahájen od 1. září 2018 a otevřeno bude od pondělí do pátku od 6:30 do 16:30 hodin. Školné bude 420 Kč/ měsíčně. V každé třídě budou zajištěny 2 učitelky a chůva. Denní režim bude speciálně upraven potřebám dvouletých dětí.

Tolerován bude i dudlík

„Děti mohou nastoupit i s plenami, které budou mít od rodičů uloženy ve svých skříňkách. Každé dítě bude mít svůj bryndáček, láhev na pití, určenou postýlku, plyšáčka a pyžámko. V této třídě budeme tolerovat i dudlík,“ popisuje ředitelka Šimková.

Město Šumperk rekonstrukci bývalého objektu základní školy realizovala s pomocí dotace Ministerstva pro místní rozvoj v rámci Integrovaného operačního programu (IROP). Celkové náklady na rekonstrukci se pohybovaly okolo 23 milionů korun, z toho 20 milionů korun činila dotace z ministerstva. Budova je kompletně bezbariérová a kromě dvou nově vzniklých oddělení se v přilehlé zahradě buduje dětské hřiště s průlezkami a bylo pořízeno také nové moderní vybavení mateřské školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…