Svitavy: Květná Zahrada nominována na evropské ocenění

20.03.2021 12:50

Evropská síť pro rozvoj venkova pořádá již několik let soutěž s názvem „Rural Inspirational Awards“, ve které se snaží ocenit evropské zemědělce a letos se do soutěže zapojí i Květná Zahrada, z. ú.

Svitavy: Květná Zahrada nominována na evropské ocenění
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

Organizace založená již v roce 2005 se zaměřuje na efektivní pomoc a podporu rizikových a ohrožených dětí a jejich rodin a mladých lidí, kteří po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, vrací se z jiných zařízení pro péči o mládež, z výkonu trestu odnětí svobody ochranné léčby nebo jsou v obtížné životní situaci. Reaguje tak na potřeby okolních měst v oblasti sociální prevence.

Město Svitavy od samotného vzniku podporuje a spolupracuje s Květnou Zahradou, kromě pravidelného ročního finančního příspěvku, který se pohybuje do výše 100 tisíc korun a z něhož mohl být v letošním roce dokončen přístřešek pro tažné koně, se jedná také o nabídky spolupráce v oblasti poradenství.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Květná Zahrada je známá především svými produkty. Vyhlášená sýrárna se specializuje zvláště na zrající sýry, po 7 letech fungování se podle slov vedoucího zařízení Mgr. Ferdinanda Raditsche „letos odhodlali zariskovat a spustili výrobu sýru z nepasterovaného kravského mléka.“ Kromě sýrárny ale disponuje zařízení také vlastní moštárnou či sušárnou ovoce. Patří pod něj také obchod se smíšeným zboží v obci Květná, kde taková služba nějaký čas chyběla. Zajímavostí je, že budova tohoto obchodu byla zkonstruována ze starého lodního kontejneru. U tohoto obchůdku je také létě obrovským hitem zmrzlina, jak jinak než vlastní výroby.

V současné době lze podpořit Květnou Zahradu nákupem nejen přímo na statku v prodejním okénku či v obchodě v Květné, ale například také na portálu Rohlík.cz, kterému doplňují pracovníci Květné Zahrady zboží hned do dvou skladů a v nejbližší době by rádi začali nabízet na tomto portále výrobky i pro Prahu. Jednou s možností je také přispět na jejich HitHit kampaň (ZDE).

Práce všech zúčastněných v projektu Květné Zahrady zaslouží jen chválu a respekt. Jedná se jednak o práci užitečnou, ale také prospěšnou. Věříme, že 25. března na online vyhlášení výsledků se dozvíme další dobrou zprávu. Držíme palce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…