Tábor: Město schválilo schodkový rozpočet, investuje čtvrt miliardy korun

21.12.2019 14:30

Celkové příjmy po konsolidaci činí cca 884,46 milionu Kč, celkové výdaje po konsolidaci 963,15 milionu Kč. Rozpočet je tedy schodkový. Schodek rozpočtu pokryje nový úvěr, prostředky z Fondu rezerv a rozvoje a z Fondu pokut.

Tábor: Město schválilo schodkový rozpočet, investuje čtvrt miliardy korun
Foto: visittabor.eu
Popisek: Město Tábor, pohled na Staré Město přes Jordán

Jak vysvětlil starosta Tábora Štěpán Pavlík, tvorba rozpočtu jako strategického dokumentu má svůj harmonogram vzniku, přesná pravidla a vývoj. První struktura vzniká na jaře, vedení města ve spolupráci s odbory nastavuje finanční limity, projednává ho několikrát rada města, pracovní porada zastupitelů, finanční výbor, teprve pak je předkládán zastupitelstvu. „Rozpočet jsme koncipovali obezřetně, opatrně. Očekáváme, že ve výběru daní nastanou horší časy,“ uvedl Štěpán Pavlík.

Roste podíl kapitálových výdajů. Na ně je určena částka přes 258 milionů korun, což představuje 26,82 % všech výdajů města. Nejvíce peněz spotřebuje výstavba Centra pro seniory (100 milionů), rekonstrukce bytového fondu (více než 27 milionů), výstavba parkovacího domu na Sídlišti nad Lužnicí (25 milionů korun), statické zajištění opěrné zdi v ulici Pod Tržním náměstím (16 milionů), druhá část II. etapy stavebních úprav Budějovické ulice (od Havlíčkovy ulice k poliklinice, 7 milionů). Na výkupy pozemků je vyčleněno 5 milionů Kč. Na budovy, haly a stavby poputuje 63 procent kapitálových výdajů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…