Tábor: Stavební úpravy části Budějovické ulice skončily, už se jezdí

12.12.2019 20:51

Po sedmi měsících skončila investice s názvem Stavební úpravy Budějovické ulice - první část druhé etapy.

Tábor: Stavební úpravy části Budějovické ulice skončily, už se jezdí
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Jedná se o úsek od křižovatky s ulicí Bílkova po křižovatku s ulicí Havlíčkova. V úterý 10. prosince 2019 nad ránem se do zavřeného úseku vrátila doprava. Došlo k odstranění přechodné úpravy provozu a dopravního značení, čímž byla ukončena uzavírka.

Část Budějovické ulice byla uzavřena od 9. května 2019. Stavba byla sdruženou investicí města Tábor, Vodárenské společnosti Táborsko, Technických služeb Tábor, Správy a údržby silnic a firem E.ON, Nej.cz, inet4, T-Mobile a CETIN.

Stavební úpravy ulice Budějovická mj. zahrnuly:

- (za město Tábor) komunikace bez horních obrusných asfaltových vrstev, chodníky, sadové úpravy, závlahy k sadovým úpravám, plynovod a přípojky k plynovodu

- (za VST) vodovodní a kanalizační řady, vodovodní a kanalizační přípojky

- (za SÚS) horní obrusné asfaltové vrstvy

- (za TST) výstavbu nového veřejného osvětlení a semaforů

- síťaři vyměnili vysokonapěťový kabel a udělali přípojky do domů, položili optické sítě

Parkování a zeleň

Stavební úpravy přinesly více parkovacích míst a také zeleň v podobě stromů (dřezovce trojtrné). Konkrétně se v této části jedná o 6 stromů a 7 trvalkových záhonů. (Loňská první etapa zajistila 10 stromů a 10 trvalkových záhonů.) „Zeleň přispívá k lepšímu klimatu i k lepšímu vzhledu ulice,“ uvedla místostarostka Tábora Michaela Petrová. Celá Budějovická ulice původně nabízela 53 míst, výhledově (všechny etapy dohromady) vytvoří celkem 83 míst. Aktuálně skončená I. část 2. etapy měla původně 23 míst pro auta, teď jedno přibylo. Loňská etapa vytvořila čtyři nová místa.              

Práce za 30 milionů korun

První část 2. etapy stála všechny investory 29 580 178 Kč vč. DPH, z toho město Tábor zaplatilo téměř 13 milionů korun.

Veřejnost se často ptá, proč stavba trvala tak dlouho? „V konečné fázi vidíme asfalt a dopravní značení, vše vypadá jednoduše a krásně, ale většina nejnáročnějších prací se odehrávala pod povrchem, ve výkopech, které byly několik metrů hluboké,“ vysvětila místostarostka.

Páteřní ulice Tábora je tedy od 10. 12. 2019 opět průjezdná, ale pouze do doby zahájení stavebních úprav 2. etapy 2. části od ulice Havlíčkova k poliklinice.

O této části stavby, na kterou je zpracován projekt pro stavební povolení, budeme včas informovat. Příští etapu opět zhotoví firma FIRESTA Fišer z Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…