Technické služby Vsetín s.r.o. jsou připraveny na zimní údržbu ve městě

23.12.2011 11:26

Technické služby Vsetín s.r.o. jsou připraveny na zimní údržbu ve městě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zimní údržbu ve městě zajišťují Technické služby Vsetín, s.r.o. Prioritním posláním tohoto střediska je zajištění čistoty a v zimním období zajištění sjízdnosti místních komunikací. Ta je zajišťována denně po dobu 24 hod. na komunikacích a veřejných plochách uvedených v Plánu zimní údržby.

„Pro letošek nastanou jen malé změny, které vyplynuly ze zkušeností loňské zimy. Budou udržovány městské přístupové chodníky vedoucí k bytovým domům a cyklostezky,“ řekl Pavelec a dodal: „Plán zimní údržby je schválený dokument, podle něhož se provádí zimní údržba určených místních komunikací a ostatních veřejných ploch,“ řekl Stanislav Pavelec, III. místostarosta města.

V rozpočtu města je na nadcházející zimu vyčleněna částka 8,3 mil. korun. Na zimní údržbu je připraveno 95 tun chemického posypu, který je uložen v areálu TS Vsetín v Jasenicích a 150 tun inertního materiálu, který je uložen také v areálu TS Vsetín v Jasenicích.  Pro nadcházející zimu zařadila radnice do plánu zimní údržby 106 km chodníků a 178 km městských cest.  Na zimní údržbě bude pracovat 19 pracovníků technických služeb, 11 externistů s mechanismy a pracovníci veřejné služby, kteří budou pracovat na místech, kde se nedostane mechanizace.

„Výchozím podkladem při stanovení pořadí důležitosti údržby komunikací bylo především zajištění potřeb obyvatelstva, jeho zásobování a osobní hromadné dopravy MHD Vsetín. Dále se vycházelo ze zkušeností minulých zimních období,“ doplnil Stanislav Pavelec.

„Při sněžení nebo spadu náledí provádí celá směna údržbu komunikací zařazených v I. pořadí důležitosti opakovaně. Po řádném ošetření komunikací I. pořadí nastupuje na komunikaci II. pořadí důležitosti, dále pak na komunikaci ve III. pořadí důležitosti,“ vysvětlil postup plánu zimní údržby ve Vsetíně ředitel Technických služeb Vsetín s.r.o. Jan Horsák.

Průběh zimní údržby řídí vedoucí směny nebo pohotovosti na telefonním čísle: 734  418  818 a podle aktuální situace počasí samostatně. Ten určuje a organizuje rozsah i obsah výkonu zimní údržby ve směně, eviduje průběh prováděných činností v deníku zimní údržby.

Pravidla pro údržbu komunikací:

I. POŘADÍ DŮLEŽITOSTI (do 4 hodin):

Ulice Nemocniční část po garáže RZP, Havlíčkova část k požární stanici HZS, Hlásenka, Žerotínova část po gymnázium, Tyršova část po lávku, Smetanova, Svárov, Mostecká, Kolmá, Dolní náměstí, Červenka, průmyslová zóna Jasenice, Hrbová, Mládí, Ohrada, U Huti část ke škole, Jiráskova, Poschla, Dělnická, Josefa Sousedíka, Matouše Václavka, Štěpánská, Rybníky: Benátky, Konečná, Družstevní, Potůčky část od křiž. s I/57 včetně nadjezdu, Rokytnice ul. Okružní, Sychrov, Příkrá, Bratří Hlaviců, Pod Pecníkem, Pod Zakopaniců, Palackého část k obřadní síni,  Dolní Jasenka - průjezd sídlištěm, Horní Jasenka – točny MHD, Janišov část po točnu, průmyslová zóna Bobrky

II. POŘADÍ DŮLEŽITOSTI (do 12 hodin):

Luh: Svornosti, Stará Cesta, Za Díly, Šibeňák, U Skláren, Hanžlov, Dlúhé, Malý Skalník, Velký Skalník, Tichá, Technická, Nad Kovárnou, Za Zastávkou, Sychrov: Plotky, MUDr. Františka Sovy,  Horní náměstí, Pod Vršky, Na Vyhlídce, Strmá, Nad Zámkem, Jabloňová, Podsedky, Radniční, Na Kopečku, Trnková, Příkrá, Hrbová horní část, Jasenecká, Mládí k č.p. 1564, Rodinná, Na Výsluní, Na Výšině, Ohýřov, Trávníky: Družby, Školní, Zelená, Dukelská, Dolní město: Zahradní, Na Příkopě, Václavkova, Kobzáňova, Žerotínova zadní část, U Hřiště, Na Plavisku, Na Kamencoch, Sušilova, U Koupaliště, Pod Strání, Nemocniční část od RZP, Rybníky: Těšíkov, Sadová, Na Rovině, Na Rybníkách, Příčná, U Trati, Korejská, Na Hrázi, V Zahrádkách, Pod Žamboškou, Záviše Kalandry, Potůčky horní část, Tataláky, Rokytnice, Na Dolansku, Krátká, Na Lapači, Moskva, Michala Urbánka, Pod Bečevnou, Amerika, Machalův Dvůr, U Křivačkárny, Srní, bytovky u ZD č.p. 404, 460, 466,  Horní Jasenka, Babyka, Javořina, Galovské, ke Tkadlečkům č.p. 59, k Volčíkům č.p. 179, k Pivkům č.p. 44, ke Kotrlům č.p. 151,  Ohrada: Generála Klapálka, U Huti, Luční, Lidická, Horská, Slovenská, Lesní, Hluboké, Turkmenská, Ruská, Dětská, Klidná, U Bečvy,  4. května, Lázky, Vesník dolní část, Bobrky, Trní k č.p. 963,  Semetín boční nábřeží Bečvy - cyklostezka od mostu u SPŠ směr Semetín,  Jasenická - cyklopruh na III/5737

III. POŘADÍ DŮLEŽITOSTI (do 48 hodin):

Hřebenové komunikace Páleniska – Nivy – Semetín – Janišov, hřebenové komunikace Vesník po hranice města – Jasenka – směr Dušná k č.p. 68, Jabloňová od hvězdárny po odbočku na Sychrov

Více informací na www.tsvsetin.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…