Tramvaj v německém Chemnitzu pojmenovali Plzeň

04.12.2020 6:32

Jedna ze 14 tramvají, které koupilo německé město Chemnitz od plzeňské Škody Transportation, dostala jméno Pilsen (Plzeň). Další dvě, které byly zároveň s ní pokřtěny v září v rámci Evropského dne mobility, se jmenují Chemnitz a Ljubljana (Lublaň). Dalších jedenáct tramvají bude nazváno po partnerských městech Chemnitzu.

Tramvaj v německém Chemnitzu pojmenovali Plzeň
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Křtu tramvaje pojmenované po městě Plzni se ujal Jens Meiwald, předseda představenstva Saskokamenické dopravní akciové společnosti,“ uvedl místostarosta Chemnitzu Miko Runkel. Upřesnil, že vedle nového designu jsou novinkou tramvají i informační tabule uvnitř vozu. Podle toho, po kterém městě je tramvaj nazvaná, mohou se cestující dovědět více o Plzni, Chemnitzu, Lublani či jiných městech.

Tramvaje, které dodala Dopravnímu podniku v Chemnitzu (CVAG) Škoda Transportation, jsou nízkopodlažní plně bezbariérové, vybavené klimatizací. Vozidla disponují také přehledným informačním systémem a novým sofistikovaným audiosystémem pro zrakově postižené. Délka tramvaje je 31,4 metru, šířka 2,65 metru. Celková kapacita cestujících dosahuje až 281 lidí, z toho 64 sedících.

Chemnitz (česky Saská Kamenice), je třetím největším městem státu Sasko. Leží na severním úpatí Krušných hor. Má přibližně 245 tisíc obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…