Třebíč: Cyklisté budou městem projíždět bezpečněji

29.03.2021 10:11

V Třebíči budou před začátkem léta vyznačeny opatření pro cyklisty, která pomohou lepší orientaci při průjezdu městem a zvýší bezpečnost provozu. Součástí je nový web www.trebicnakole.cz, jehož cílem je o nových opatřeních pro cyklisty informovat. Tento městský cykloportál také poradí kudy se na kole na různá místa bezpečně dostat.

Třebíč: Cyklisté budou městem projíždět bezpečněji
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Město nechalo během roku 2020 zrevidovat dosavadní značené cyklotrasy. Kromě několika úseků stezek bude vyznačen nový cyklookruh, který povede kolem významných třebíčských památek i zelenými údolími Třebíče a jejího okolí. Povede z Karlova náměstí přes židovskou čtvrť, Týnským údolím přes Hájek, k Lubí, dále Ptáčovským žlebem zpět k řece na východní okraj Třebíče k Vladislavské výpadovce.

Okruh bude pokračovat podél Sportovní ulice přes lávku do Lorenzových sadů a dále přes Horka-Domky. U Terůvek se okruh potká s cyklotrasou č. 26, po které povede na Polanku a zpět do centra.

Vítanou novinkou budou cyklopruhy a cyklokoridory přímo na silnicích, díky kterým se bude možné pohybovat na kole v ulicích Třebíče bezpečněji.

Nových opatření se dočkáme do léta 2021 a sloužit budou nejen Třebíčanům, ale i návštěvníkům města. Řidiči ostatních vozidel si cyklistů lépe všimnou, budou je v těchto místech očekávat a více respektovat. To platí i opačně. Opatření tedy povedou k vyšší vzájemné toleranci všech účastníků silničního provozu.

Více informací o připravovaných novinkách najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…