Třebíč: Město ocenilo šest nejlepších loňských projektů

16.02.2018 16:02

Zástupci vedení města ocenili nejlepší projekty roku 2017, které byly podpořeny z Grantového systému Zdravého města Třebíče. Slavnostního odpoledne se účastnili také zástupci komisí rady města.

Třebíč: Město ocenilo šest nejlepších loňských projektů
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Kulturní program zajistily děti ze sboru Okáček, pod vedením Laďky Zoňové, z třebíčské mateřské školy Duha. Sbor letos slaví 25 let od svého vzniku.

V grantovém programu Kultura bylo přihlášeno 21 projektů, město jich podpořilo 16 za 603.700 korun. Ocenění získal projekt ZUŠ OPEN v Třebíči – ZUŠ Třebíč a převzala jej Eva Vaňková, zástupkyně ZUŠ Třebíč.

V programu Prevence kriminality a drogové problematiky bylo podpořeno 14 projektů, částkou 311.100 korun. Ocenění získal projekt Diecézní charity Brno, oblastní charity Třebíč – Rozšíření cílové skupiny Probačního programu MOST o dospělé pachatele, který prezentoval Ivo Vítek.

Z celkového počtu 31 podaných žádostí v programu Zájmové aktivity podpořilo město 22 projektů v částce 801.500 korun. Jako nejlepší byl vyhodnocen projekt Náš svět je spravedlivý, který za Dům dětí a mládeže prezentoval Kamil Svoboda.

Božena Katochvílová z Třebíčského centra prezentovala vítězný projekt Přírodě na stopě. Ten zvítězil v grantovém programu Ekologie, ve kterém bylo podpořeno 7 žádostí ze dvanácti podaných, v hodnotě 155.500 korun.

Z 28 žádostí v programu Rodina a zdraví bylo podpořeno 26 projektů v hodnotě 491.100 korun. Ocenění získal Denní rehabilitační stacionář pro tělesně a mentálně postižené s projektem Den pro společný úsměv, který prezentovala Jana Vaníčková.

V programu Cestovní ruch bylo podpořeno 7 z 8 podaných žádostí částkou 124.700 korun, zvítězil projekt domu U Židovské brány, realizovaný společností JP služby. Vítězný projekt prezentovala majitelka domu Jitka Padrnosová.

Slavnostní setkání zakončilo předání ocenění dobrovolníků v práci s dětmi a mládeží. Cenu Třebíčské srdíčko získala mladá skautská vedoucí Nikol Viceníková, biatlonový trenér Rudolf Novotný a ikony třebíčského skautingu manželé Bublanovi. Srdíčka předali místostarosta Milan Zeibert a zastupitel Jan Burda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…