Třebíč: Město představuje možnosti využití prostoru autobusového nádraží

20.08.2020 18:55

V loňském roce nechalo město Třebíč zpracovat ideovou studii využití tohoto prostoru. Studii zpracovalo sdružení Architekti Třebíč, které zahrnuje tři architektonické kanceláře z našeho města.

Třebíč: Město představuje možnosti využití prostoru autobusového nádraží
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Architekti studii dokončili a předkládají možnosti nového využití této lokality ve čtyřech ideových variantách. Nejedná se přímo o architektonické návrhy, ale o čtyři vize, které ukazují různé možnosti a směry využití lokality s poukázáním na klady i zápory jednotlivých variant. Každá nabízí odlišný přístup k využití daného prostoru a předkládá různé možnosti, jak s ním v budoucnu můžeme pracovat.

Čtyři varianty možného využití tohoto prostoru jsou nyní vystaveny na panelech před hlavní budovou autobusového nádraží, kde si lidé mohou prohlédnout vizualizace. Podrobně rozpracované varianty jsou umístěny na webu města www.trebic.cz, v sekci Informace pro občany. Občané mohou posílat své postřehy i přání v souvislosti s touto studií na e-mail: studieautobusak@trebic.cz. Tyto podněty budou vyhodnoceny městským architektem pro následné zpracování architektonického návrhu.

Ideové studie zahrnují využití cenného, poměrně velkého prostoru v centru města, který aktuálně není plnohodnotně využíván a slouží pouze jako předimenzované autobusové nádraží a částečně jako parkoviště. Studie ve všech variantách nabízí zkvalitnění veřejného prostoru, umožní například nákupy díky umístění menšího obchodního domu, ale také komfortnější parkování a příjemné městské prostředí pro občany. Osazení zelení či případné využití zelených střech, které je pro všechny varianty společné, přispěje k příjemnějšímu klimatu v lokalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…