Třebíč: Město vydražilo pozemky pro výstavbu rodinných domů

21.02.2016 16:57

Ve dnech 16. a 17. února město formou aukce vydražilo prvních pět pozemků, určených pro výstavbu nových rodinných domů. Ty by měly do tří let stát v ulicích Alšova a Švabinského.

Třebíč: Město vydražilo pozemky pro výstavbu rodinných domů
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Pozemek na ulici Alšova s výměrou 910 m2 je určen k výstavbě jednoho rodinného domu a vydražená cena pozemku je 1.734.000 korun. Na ulici Švabinského jsou vydraženy všechny čtyři parcely o výměrách 557, 558, 559, 559 m2 určené pro výstavbu rodinných dvojdomků. Zde byly pozemky vydraženy za ceny od 1.020.000 do 1.740.000 korun,“ uvedl místostarosta města Pavel Pacal.

Město bude nyní připravovat prodej dalších pozemků pro individuální výstavbu. V příštím roce se budou prodávat pozemky v lokalitě Na Kopcích.

„Tento týden jsme si ověřili, že zájem o pozemky na rodinné domy je v Třebíči výrazný. Město musí v aukci začínat prodej pozemků za ceny vycházející ze znaleckého posudku a příhozy se vyšplhaly velmi vysoko. Pevně věříme, že při příštím prodeji budeme schopni uspokojit více zájemců a konečné ceny budou nižší,“ dodal Pavel Pacal.

O prodeji pozemků vydražitelům rozhodne zastupitelstvo města na svém zasedání 17. března 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…