Třebíč: Nemocnice představí nový „Pavilon C“ veřejnosti

24.11.2017 7:36

Tradiční podzimní Den otevřených dveří a prevence Nemocnice Třebíč tentokrát láká na mimořádnou událost. V sobotu dne 25. 11. budou mimo nabídku více jak desítky vyšetření poprvé pro veřejnost otevřené i dveře nového Pavilonu C.

Třebíč: Nemocnice představí nový „Pavilon C“ veřejnosti
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Každou hodinu budou od 10 do 16 probíhat komentované prohlídky a návštěvníci uvidí jak odborné ambulance a lůžkové pokoje, tak prostředí oddělení ARO a JIP. V dalším programu akce jsou mimo tradiční nabídku preventivních vyšetření i zcela nové, zaměřené na včasné odhalení onemocnění prostaty, či varlat. Děti se mohou těšit na řadu soutěží a her. Akce se koná pod záštitou starosty Města Třebíč Ing. Pavla Janaty.
 
Hlavním lákadlem na Den otevřených dveří bude návštěva pavilonu C, jehož stavba začala na jaře loňského roku a slavnostně bude otevřen dne 21. 11. 2017. „Uvědomujeme si, že veřejnost tato stavba mimořádně zajímá. Pravidelné zveřejňování fotogalerií z výstavby sledovalo na našem facebookovém profilu až 20 tisíc lidí. Proto, před nastěhováním pacientů, chceme veřejnosti umožnit prohlídku,“ komentuje program ředitelka Nemocnice Třebíč Ing. Eva Tomášová.  Vzhledem k možnému špatnému počasí se bude celý program tentokrát odehrávat ve vnitřních prostorách nemocnice. Jen zájemci o prohlídku nového pavilonu se sejdou vždy před pavilonem G. První exkurze odstartuje v 10:30 a následovat pak budou každou půlhodinu až do 15:30. Celý program akce bude vyvěšen u každého vstupu do jednotlivých pavilonů nemocnice a letáčky budou k dostání i u recepce v pavilonu M.

Mezi preventivními vyšetřeními je v tomto roce naprostá novinka. Urologické oddělení v pavilonu G nabídne krevní test k posouzení rizika rakoviny prostaty. „Stále apelujeme na to, že včasná diagnostika onemocnění umožní rychlou a účinnou léčbu. Platí to i v tomto případě a chceme to veřejnosti připomenout,“ zve muže na Den otevřených dveří náměstkyně pro léčebnou péči MUDr. Edita Richterová. Mužům bude určen i stánek STK pro chlapy Nadace Petra Koukala, který mimo jiné informuje o nutnosti prevence rakoviny varlat. Vyšetření prostaty je určeno mužům nad 50 let, STK všem generacím.

V seznamu nabízených vyšetření nechybí ani letos velice žádané sonografické vyšetření tepen mozku, kontrola kožních znamének, měření nitroočního tlaku, nebo diskrétní vyšetření AIDS, které tentokráte v případě dobrého počasí proběhne v sanitním voze organizace Rozkoš bez rizika. Standardní stálicí těchto akcí je stanovení krevní skupiny, hladiny glykémie a saturace krve kyslíkem a nutriční poradenství. Lékárna Nemocnice Třebíč bude mít otevřeno po celou dobu konání akce a volně prodejný sortiment bude nabízet o 10% levněji.

Do programu akce je zahrnuta i prezentace VOŠ a SŠ veterinární, zemědělské a zdravotnické Třebíč, která je tradičním partnerem nemocnice a série soutěží připravených Domem dětí a mládeže Třebíč. „Některé preventivní aktivity nebudou probíhat z provozních důvodů po celou dobu akce, proto zájemcům doporučujeme sledovat naše webové stránky a facebookový profil, kde budou zveřejněny postupně všechny detaily,“ doporučuje na závěr tiskový mluvčí Nemocnice Třebíč Petr Palovčík.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…